Bend “The Trigger” poručuje – budi “Good Dog”

0
41

Beogradska teškometalna petorka ekranizovala je još jednu numeru sa njihovog engleskog prvenca.

Bend "The Trigger" poručuje - budi "Good Dog"
Foto: Promo

Bend “The Trigger” objavio je spot za pesmu “Good Dog”, kojim nastavlja promociju albuma “The Time of Miracles”, objavljen za remiranu izdavačku kuću “Massacre Records”.

“The Trigger” objavio album i video za singl “Don’t Feed the Cannibals”

Video se sastoji od materijala zabeleženog na živim nastupima. Kao i do sada, “The Trigger” su spot realizovali samostalno uz podršku prijatelja.
– Navikli smo se da sve radimo sami, nekad silom prilika, ali često i zato da bismo imali kreativnu kontrolu i da se ne bismo oslanjali druge. Tako je i kad se radi o spotovima, montažu uglavnom radi Dušan, kao sada, ili je radim ja, a za snimanje se oslanjamo na pomoć prijatelja – objašnjava pevačica i vođa benda Milena Branković.

– Veliku zahvalnost dugujemo prijateljima koji nam izlaze u susret. Ovaj put su nam pomogli Stevan Vejin, Miloš Popović, Mima Kovačić i Nikola Silić, koji je već godinama uz nas – dodaje Milena.

“The Trigger” objavio spot za singl “What Have We Become”
"The Trigger": Album "The Time of Miracles"

Kao i ostale pesme sa albuma, “Good Dog” se bavi zloupotrebom moći u modernom društvu.
– Napisano je već isuviše mnogo revolucionarnih, ljutih, anti-establišment pesama, i mislim da je teško obrađivati tu temu, a da ne zvuči naivno i banalno. Zato je ona ovde obrađena simbolički, kroz odnos psa i gospodara, indukovanje emocija u masama i onda zloupotrebljavanje te ljubavi i obožavanja. Onaj ko je “Dobar pas” na kraju dobija samo kosti, a gospodar sve ostalo. To možemo videti svuda oko sebe – kaže o inspiraciji za pesmu autor Dušan Svilokos Đurić.

“The Trigger” će nastupiti na festivalu Hell Over Belgrade Vol. 2 u beogradskom klubu “Garaža” 21. marta, kao i na festivalu Femme Metale, 27. marta u dvorani “Apolo”, u Pančevu.

“The Trigger”: Album “The Time of Miracles” 26. jula na inostranom tržištu

Singlovi su zvanično objavljeni na digitalnim servisima, a ceo album “The Time of Miracles” možete naručiti i poslušati OVDE.

Bend "The Trigger" poručuje - budi "Good Dog"

Album će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na izdanju će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i, naravno, na engleskom jeziku. Svoje gostovanje su ponovili neki od prijatelja benda koje smo mogli čuti na albumu “Vreme čuda”: Darko Živković (Downstroy); Marko Matijević Sekul (Manntra); Vladimir Lalić (Organized Chaos); i Emir Hot. Iza produkcije i miksa albuma ponovo stoji gitarista benda Dušan Svilokos. Za vizuelni koncept se pobrinuo dugogodišnji saradnik benda, Vladimir Petrović.

Bend “Trigger”: “Don’t Feed the Cannibals” engleska verzija pesme “Ne hrani ljudoždere”

Grupa je objavila da je nakon završetka materijala na engleskom jeziku sklopila dogovor sa “Massacre Recordsom”, nemačkim labelom specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk. Ovim se “The Trigger” pridružuje malom broju sastava sa ovih prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili veliku podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona.

Bend "The Trigger" poručuje - budi "Good Dog"
Foto: Aleksandar Stojković

Podsećamo članovi benda “The Trigger” su: Milena Branković (vokal); Petar Popović (bas); Božidar Mladenović (gitara); Zoran Jović (bubnjevi); Dušan Svilokos Đurić (gitara). Ovo je četvrti album grupe, ali prvi koji je namenjen internacionalnoj publici.

Grupa “Trigger”: “Pray” je engleska verzija pesme “Kad savest te zaboli”

Albumu su prethodili spotovi za pesme “Pray” i “What Have We Become”; kao i lirik video za singl “Don‘t Feed the Cannibals”, na kome gostuje Darko Živković iz benda “Downstroy”; i “Boom” gde je gost Marko Matijević Sekul, frontmen hrvatskog benda “Manntra”.

“The Trigger” je do sada objavio tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova, kao i unikatan ženski vokal Milene Branković. Sastav je oformljen 2005. i do sada je dobio više priznanja i nagrada. Njihovi albumi imali su pozitivne kritike.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde