Bend “Činčila” objavio prvi singl na engleskom jeziku

0
34

Sarajevski alternativni bend ima novu numeru.

“Činčila”, Foto: Promo

Grupa “Činčila” objavila je spot za pesmu “Monkey In My Head”. Ovo je njihov prvi singl objavljen na stranom jeziku. Frontmen benda Vanja Solaković je rekao da se radi o eksperimentu. Kako je objasnio – zanimalo ga je kako “Činčila” zvuči na engleskom jeziku. Pesma “Monkey In My Head” se nalazi na njihovom aktuelnom albumu “Bez oblika”. Inače, ovo izdanje je objavila beogradska izdavačka kuća “Lampshade Media”.

Dvojac “Stereo banana” objavio animirani spot za pesmu “Pričaju da kidamo”

“Monkey in my Head” opisuje direktan odnos individue sa aletr egom, “majmunom” koji je često destruktivan i “divlji”.
– Jako je važno biti svestan sebe i svog alter ega. Zato sam pokušao na najbolji način da opišem svoj odnos sa njim, koji je često dramatičan i destruktivan. Smatram da je svest o sebi jedna od ključnih stvari u čovekovoj potrazi za duhovnom slobodom i harmonijom! – rekao je Vanja, koji je autor teksta, a muziku i aranžman uradio je sa Ismarom Žalicom.

Cincila press fotografija 2
“Činčila”, Foto: Promo

Spot “Monkey In My Head” je spoj umetničkog performansa Solakovića, grafičkih radova akademskog umetnika Denisa Haračića, te umetnosti svetla i fotografije Romana Kuduzovića. U videu se prikazuje inidividualac u konfliktu sa svojim unutrašnjim “demonima”. A, oni su prikazani kroz manično ponašanje i nagle promene raspoloženja tokom performansa.

Maja Louis objavila spot za pesmu “Mama” sa albuma “Buđenje”

Denis Haračić je istakao kako je proces vizualne naracije muzičkog sadržaja izrazito izazovno tlo za umetnika. I da je zbog toga i ovoj kolaboraciji pokušao pristupiti u potpunosti sa aspekta umetničkog dela. S obzirom da je i sam veliki ljubitelj alternativne muzike, nekoliko puta je radio na vizualnim sadržajima za autore.

Bend “Činčila” je i na prethodnim spotovima sarađivao sa režiserom Romanom Kuduzovićem. On je i ovaj put sa kadriranjem i režijom odlično ujedinio grafike sa performansom. Zvuk je snimao Kemal Sulejmanović, a mix i mastering pesme je radio Haris Saračević.

Monkey In My Head

Sometimes down, sometimes up
I am guilty but I can’t stop
Doing this or doing that
I’m an enemy for myself
I’m drinking sky, bleeding high
Can’t you see it in my eyes
That I will fly before I die
Before I die

Set me free
That’s the way I’m used to be

Chorus: It is a monkey in my head

My head is a violent zoo
Strange noises breaking through
Somebody scream at me
I’m so tired, can’t you see
A monkey high on a tree
I wanna set him free
But my brain is that tree
I am this monkey

Set me free
That’s the way I’m used to be

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde