Bend “Ana & The Changes” objavio album i najavio beogradski koncert

0
14

Mladi i talentovani muzičari nakon naslovne numere objavljene pre nekoliko nedelja, sada su obožavaocima predstavili i ceo album.

Ana & The Changes
“Ana & The Changes”, Foto: Naluca

Beogradska kantautorka Ana Ćurčin je izdala svoj drugi studijski album “Differences”, ovoga puta potpisan kao “Ana & The Changes”. Spotom za naslovnu pesmu najavili su i veliki promotivni koncert u Domu omladine Beograda, koji će biti održan u petak, 4. oktobra. Ovaj koncert je inače deo ovogodišnjeg izdanja muzičkog festivala Indirekt. Ulaznice se, po promotivnoj ceni od 800 dinara, mogu kupiti na blagajni DOB-a, kao i na svim prodajnim mestima Ticket Vision, i online na www.tickets.rs.

Bend “Ana & The Changes” objavio spot za pesmu “Differences”
Ana & The Changes
Ana Ćurčin, Foto: Danilo Mijatović

Na albumu se nalazi 10 kompozicija, koje su znalački odsvirane i aranžirane, stilski raznovrsne i uzbudljive, tako da izdanje predstavlja značajan korak napred u Aninom muzičkom sazrevanju i težnji da publici ponudi drugačiju viziju moderne pop-rok muzike prožete džezom, soulom i bluzom. Album je kolektivno delo benda “Ana & The Changes”, koji pored Ane čine Goran Antović, Marko Cvetković i Marko Benini. Goran Antović je uradio miks, produkciju i mastering, a gosti na albumu su bili Ivana Vukmirović i Nataša Guberinić.

Dom omladine: Ana Ćurčin zagreva atmosferu pred “Still Corners”

– Goran Antović je glavni i odgovorni krivac za svaki segment produkcije, snimanje, miksa i masteringa, a svira i sve klavijature na albumu. Bubnjar Marko Benini svojim dolaskom u bend pre tri godine uneo je novi gruv u pesme i uz Marka Cvetkovića, najmuzikalnijeg basistu, ritam sekcija dobija sasvim novi prostor u aranžmanima u odnosu na prethodni album. Ivana Vukmirović svojim glasom donosi novu širinu i rad sa njom je bilo neverovatno i divno iskustvo. Zahvaljujući Goranovom strpljenju i izazovu koji sam sebi postavila, odsvirala sam sve gitare na albumu i ozvaničila novu etapu u svom muzičkom razvoju i zaronila u zvuk električne gitare. Vokale sam uradila mnogo lakše i brže. Album “Differences” čine pesme unutar kojih smo dali sebi slobodu da nas žanrovski odvuku na onu stranu koja nam se činila da je prava za atmosferu i emociju određene pesme. Različite pozadine, ukusi i estetike, koje svako donosi, nekako su se organski ispleli i sačinili različitosti koje se prožimaju od pesme do pesme! – kaže Ana o autorskom timu i radu na novom albumu.

Mlade bluz zvezde u Beogradu: “Blues Caravan” 21. septembra u Domu omladine

Album “Differences” publika može da sluša na kanalu YouTube, kao i na svim digitalnim platformama (Deezer; Spotify; Google Play; Apple Music…) Takođe, moguće je i da se besplatno ili za “plati koliko želiš” preuzme na Bandcamp-u. Izdanje albuma na CD-u u limitiranom tiražu premijerno će moći da se kupi na koncertu 4. oktobra.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde