“Bella Technika” (ex-Darkwood Dub) objavila prvenac “Section”

0
140
"Bella Technika" (ex-Darkwood Dub) objavila prvenac "Section"

“Bella Technika” je sastav koji su 2016. godine pokrenuli Bojan Drobac Bambi i Milorad Miki Ristić, a njima se ubrzo pridružila i Katarina Jovanović, priznata operska pevačica.

Njihov prvi dugosvirajući album “Section” od danas je dostupan u LP/CD/Digital formatu. Ovo je prva saradnja nove etikete “Bravo Boys” (podetikete “Odličnog hrčka”) i hrvatskog “PDV-a”.

“Bella Technika” (ex Darkwood Dub) objavio trejler “Potpourri”

“Section” odlikuje spoj raznolikih uticaja, kao što su rana elektronska, plesna muzika i dab, protkani slojevitim, melodičnim i ambijentalnim zvučnim pejsažima, uz opsesiju retkim i opskurnim sintisajzerima. Album je snimljen u Beogradu pod vođstvom Drobca i Ristića.

"Bella Technika" (ex-Darkwood Dub) objavila prvenac "Section"
“Bella Technika” na snimanju spota za numeru “Potpourri”, Foto: facebook / Milorad Miki Ristić

Za miks i koprodukciju su bili zaduženi Seth Manchester (The Body; Daughters; Javelin) i dobitnik Grammy nagrade Emery Dobyns (Suzanne Vega; Patti Smith; Antony & The Johnsons; Battles; Travis) u studiju “Machines with Magnets” (Providence, RI, USA). Mastering je obavio Jon Lemon, poznat po radu sa imenima kao što su “Nine Inch Nails”; “Smashing Pumpkins”; Jennifer Lopez; “Depeche Mode”; “Pink Floyd” i drugi.

Gabi, Bisera, Matija i Vasil priredili publici nostalgično muzičko uživanje

Vizuelno rešenje omota osmislio je Bambi uz Dejva Konopku, basistu i art direktora cenjenog sastava “Battles” (prema rečima uglednog magazina “Pitchfork”, jedan od bitnijih umetnika današnjice). Na snimanju albuma su pored članova benda učestvovali istaknuti gosti iz zemlje i inostranstva: Sonja Lončar (klavijature); Filip Krumes (violina); Emery Dobyns (vokali, klavijature, gitara); Sam Dixon (gitara); Seth Manchester (bas gitara, klavijature); i Lav Bratuša (bubnjevi).

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde