Veče sirove punk energije – Belgrade Riot Fest

0
114

Treći Belgrade Riot Fest održaće se 21. oktobra od 20h u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Na ovom izdanju, sada već tradicionalnog festivala, koji organizuje Route 011, nastupiće domaći bendovi, kao i legendarni britanski sastav. A to su: “Birtija”, “Drink Or Die”, “Žuta minuta”, “Štab” i “Cepeni Ćunci”, a kao hedlajneri najavljeni su pankeri iz Velike Britanije – “The Last Resort”.

Belgrade Riot Fest III“The Last Resort” je ime dobro poznato svima koji su pratili i prate punk i Oi scenu još osamdesetih godina. Jedan su od prvih i najpopularnijih Oi bendova na svetu. Godine 1980. započeli su svoju priču koja i dalje traje. A, ime su bendu dali po tada popularnoj skinhed prodavnici u Londonu koja je postala simbol ovog pokreta i životnog stila britanskih pankera. Dve godine kasnije objavili su album „A Way of Life – Skinhead Anthems“, a kasnije su usledila još četiri izdanja i nekoliko kompilacija. Trenutno snimaju novi album i nadaju se da će uspeti da i na njemu ožive pravu street Oi energiju po kojoj su poznati. Nagoveštavaju i da će se u narednom periodu snimati i spot.

Leo fon Punkerstein (Goblini): Kada bes pretočiš u zdravu energiju

Belgrade Riot Fest III
“The Last Resort”, Foto: Promo

Nedavno su nastupali na Rebellion festivalu, imali su udela i u memorijalnom koncertu posvećenom Mikiju Ficu (Mickey Fitz). Od nastupa koji ih očekuju, sa zadovoljstvom izdvajaju ponovni dolazak u Beograd.
– Poslednji put kada smo bili, svirali smo na brodu. Srećom, nije plovio, pa niko nije dobio morsku bolest – prisećaju se momci. Oni su i dodali: – Sigurni smo da će to biti super koncert i da ćemo se dobro provesti!

Belgrade Riot Fest III
Domaći učesnici festivala: “Birtija”, “Štab”, “Žuta minuta”, “Cepeni Ćunci” i ” Drink Or Die”, Foto: Promo

Roi, JJ, Mik i Beef obećavaju veče puno prave, iskrene, sirove punk Oi energije.
Ulaznice za Belgrade Riot III po ceni od 1.490 dinara već su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, kao i online. Na dan festivala cena ulaznice iznosiće 1.890 dinara.

„Red Snapper“ 16. septembra u Domu omladine Beograda

PR

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde