Belgrade Beer Fest 2020: Rokenrol i pivo u niskom startu

0
63

Producenti Belgrade Beer Festa nadaju se da će tokom avgusta epidemiološki uslovi dozvoliti organizaciju festivala uz maksimalno poštovanje svih mera. Oni su u kontaktu sa gradskim i republičkim institucijama i veruju da zajedno mogu da pronađu adekvatno rešenje, naravno, pre svega slušajući struku i prateći razvoj situacije.

Belgrade Beer Fest 2020: Rokenrol i pivo u niskom startu
Foto: BBF

Kako su organizatori Belgrade Beer Festa 2020 naveli – rokenrol i pivo su u niskom startu. Predviđeni termin održavanja festivala je od 12. do 16. avgusta. Producenti kažu da je već urađeno puno toga na pripremi obeležavanja punoletstva najmasovnijeg muzičko-pivskog festivala u ovom delu Evrope.

17. BBF: Tokom pet dana više od pola miliona ljudi

– Posledice koje aktuelna pandemija ima na razvoj muzičke industrije i manifestacionog turizma širom sveta svakako negativno utiču i na organizaciju svih festivala u Srbiji, ali se ipak nadamo najboljem mogućem rešenju. Kao i kod drugih delatnosti, bićemo apsolutno spremni da ispoštujemo sve preporučene mere, jer je zdravlje i bezbednost naših posetilaca na prvom mestu. S tim u vezi, razmatramo sve alternativne opcije, od modifikacije samog festivala pa do pomeranja datuma. Ali, ipak se nadamo da će avgust biti zdravstveno najidealniji za održavanje manifestacije – navodi se u saopštenju organizatora.

– Belgrade Beer Fest se održava na ogromnom prostoru i moguće je da obezbedimo sve uslove da publika i ove godine uživa u besplatnim koncertima uz poštovanje socijalne distance, ograničavanje broja prisutnih posetilaca i povećanje broja sedećih mesta. Mislimo da smo svi već usvojili pravila ponašanja tokom pandemije i da će publika biti spremna da ispoštuje sve mere.

17.BBF: Tapovci u punom sjaju četvrte večeri
Belgrade Beer Fest 2020: Rokenrol i pivo u niskom startu
Foto: BBF

– Razmišljali smo puno i o aktivnostima koje bi radili iz karantina, ali to jednostavno ne bi bilo to. Pivo da pijemo virtuelno na društvenim mrežama nećemo, jer je ono simbol dobrog raspoloženja i druženja uživo. Slično važi i za dobar rokenrol – festivalsku atmosferu je nemoguće jednim dugmetom pretočiti u sterilne gigabajte. Mi iz event industrije, koja je u vrhu među najviše stradalim, uvek kažemo da je svaki sledeći festival najbolji. Sada verujemo da ovogodišnji zaista mora biti najbolji. Duh zajedništva je oduvek bio zaštitni znak festivala, a u ovogodišnjem izdanju se nadamo da će moći da se i oseti u vazduhu. Naš festival već 17 godina prenosi poruke da je Beograd gostoprimljiv grad, željan druženja i interakcije sa okruženjem i to su najvažnije vrednosti našeg festivala, tako da nećemo spuštati lestvicu.

Završeni Cloud festivali na Ušću – 920.000 posetilaca tokom 11 večeri
Belgrade Beer Fest 2020: Rokenrol i pivo u niskom startu

– Značaj Belgrade Beer Festa na svetskoj festivalskoj sceni ove godine je istakao i renomirani portal www.bestbeerfestivals.com koji je nedavno naš festival uvrstio u 10 najboljih pivskih festivala na svetu. Nalazimo se na drugom mestu u Evropi, a na četvrtom mestu u svetu! To je još jedan razlog više da se nadamo da ćemo punoletstvo festivala proslaviti sa našom vernom publikom, zbog koje Beogradski festival piva i postoji. Sve što je urađeno prethodnih godina kroz brojke izgleda ovako: 17 godina; 85 dana; 9 miliona posetilaca; 1 milion turista iz svih krajeva sveta; 920 muzičkih nastupa; 550 pivskih ukusa; 45 društvenih kampanja; 20.000 medijskih objava u zemlji i inostranstvu; 6 nagrada.

16. Belgrade Beer Fest: Mesto susreta više od pola miliona ljudi

– Festivali su odličan vid promocije jedne nacije, zemlje i njenih potencijala, mnogo bolji od direktnog reklamiranja. Oni podstiču ekonomski razvoj, povezuju zajednicu, stvaraju netipična turistička iskustva. Manifestacije i sportski događaji su u svakoj zemlji veliki motor razvoja, jer pored nesumnjivih ekonomskih koristi za zemlje domaćine, imaju i veliku nematerijalnu vrednost u interakciji sa posetiocima iz drugih zemalja. Možda će to uskoro biti potrebnije više nego ikada do sada. I da završimo optimistično, corona je dobro pivo! – saopštili su organizatori.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde