BELEF: Zaigrajte uz hitove “Bitlsa” 13. jula u Bašti SKC

0
207

U okviru ovogodišnjeg BITEF-a je koncert grupe “The Bestbeat”. Svirka tribjut benda legendarnih “Liverpulskih buba” biće u četvrtak, 13. jula, od 21.00h u Bašti SKC.

belef bitlsi the bestbeat“The Bestbeat” je “Beatles tribjut bend“ nastao 2005. godine. A, sa ciljem da podseti publiku na najveći bend XX veka. Grupa nastupa na sličnim instrumentima i pojačalima kakve su koristili “Bitlsi”. Odeveni su u vernim reprodukcijama kostima iz različitih faza karijere čuvenih svetskih muzičara, sa prepoznatljivim frizurama. Kompozicije izvode u orginalnim aranžmanima i tonalitetima, kao da su u pitanju dela klasične muzike. Da bi svaka sličnost bila potpuna, bilo je bitno imati i levorukog basistu!

Članovi grupe “The Bestbeat” su: Vladimir Banovčanin (as John Lennon), Damjan Dašić (as Paul McCartney), Marko Ćalić (as George Harrison) i Vitomir Milićević (as Ringo Starr).

Povodom pedesetogodišnjice od izdavanja prvog singla, “Love me do”, najtiražniji američki magazin “Newsweek”, uvrstio je “The Bestbeat” među trideset najboljih svetskih “Beatles tribute” sastava. U avgustu prošle godine bend je nastupio u Engleskoj. Učestvovali su na prestižnom festivalu Beatle week, koji se preko tri decenije održava u Liverpulu. Organizator festivala je Kavern klub, u kome su “Bitlsi” svirali 292 puta.

“The Bestbeat” su do sada nastupali u Srbiji, na prostoru bivše SFRJ, kao i u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Austriji, Belorusiji i drugim zemljama. Cena ulaznice za njihov koncert na Beogradskom letnjem festivalu u Bašti SKC je 500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde