BELEF 2018: Koncert Ane Popović 6. jula u Bašti SKC-a

0
126

Srpska proslavljena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović (rođena u Beogradu, bazirana u Los Anđelesu) ponovo je na putu. A, globalna turneja dovodi je ovog leta i u rodni grad, gde će promovisati svoj do sada najambiciozniji projekat – trostruki album “Trilogy”.

ana popovićNa programu ovogodišnjeg BELEF-a, u saradnji sa Domom omladine Beograda, je veliki koncert Ane Popović, 6. jula u Bašti SKC-a. “Trilogy” su tri albuma u jednom. Bluz, rok, fank i džez melodije odsvirane su u jednom dahu, uz vrhunske Anine saradnike, poput dobitnika nagrade Grammy, Vorena Rikera (Laurin Hill, Carlos Santana) i Toma Hembridža (Buddie Guy), te Delfajoa Marsalisa, jednog od vrhunskih trombonista, kompozitora i producenata u džezu danas. U pojedinim pesmama se kao gosti pojavljuju i savremene zvezde bluz muzike, kao što su Džo Bonamasa i Robert Randolf.

27. BELEF: Uvertira uz hor „Kolibri“, na zatvaranju Roman Simović i Gudači Svetog Đorđa

ana popović trilogy– U doba kada je većina skeptična o trenutnom stanju i budućnosti muzičke industrije, želela sam da kroz “Trilogy” ispričam jednu drugačiju priča. Muzički biznis se možda drastično menja pod pritiskom Interneta, ali to ne može da zaustavi pravog umetnika. Kreativnost na sceni je i danas veoma živa, a muzika uvek slavi život! – rekla je Ana povodom ovog albuma.

Popovićeva je odrasla u porodici u kojoj je muzika bila veoma važna. Njen otac, inače strastveni kolekcionar bluz ploča, imao je običaj da poziva prijatelje na noćne džem sešn svirke u njihovoj kući. U toj atmosferi, ona je brzo naučila impresivnu kolekciju pesama, zgrabila gitaru i počela da svira već sa petnaestak godina. Od tada, Ana se razvila u fenomenalnu gitaristkinju i pevačicu, sa stalno rastućim brojem fanova širom sveta.

Ansambl Crvene armije „Aleksandrov“ na platou Hrama Svetog Save
ana popović fb
Foto: Facebook / Ana Popovic

Već godinama Ana Popović i njen fantastični bend neumorno obilaze gradove, sviraju na glavnim bluz, džez i rok festivalima. Tokom karijere delili su najveće svetske pozornice sa legendama poput B. B. Kinga, Badi Gaja, Džoa Bonamase, Garija Klarka i mnogim drugima. Ana je bila nominovana za šest Blues Music Awards, pojavila se na naslovnoj strani prestižnih magazina “Vintage Guitar” i “Guitar Player”.

ana popovićNjeni albumi “Heat” i “Unconditional” lansirali su je na američkom tržištu toliko uspešno da su skoro svi njeni albumi od 2013. bili plasirani u Top 5 Billboard Blues Charts i redovno puštani na američkim radio stanicama. Njena, sad se već sa sigurnošću može reći, blistava karijera doživela je novi procvat kad se u potpunosti preselila na severnoamerički kontinent. Sa oduševljenjem je podržana od strane tamošnjih izdavača i medija. Za bluz umetnika koji dolazi iz Evrope, Ana Popović je uspela da za relativno kratko vreme postigne praktično sve što se moglo postići. U Beograd dolazi kao jedna od neospornih zvezda savremenog svetskog bluza.

Koncerti na Zidiću: Besplatni koncerti na Platou Milana Mladenovića

– Ana Popovic is one helluva a guitar-player – Bruce Springsteen
– Ana rocks the blues in fine, fine fashion – Billy Gibbons (ZZ Top)

Ograničena količina ulaznica po specijalnoj pretprodajnoj ceni od 1.000 dinara dostupna je na blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže. Redovna pretprodajna cena iznosiće 1.200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde