Bečej noću 2018: “Bajaga i Instruktori” umesto “Parnog valjka”

0
241

“Bajaga i Instruktori” novo je ime na spisku izvođača manifestacije “Bečej noću”, grupa koja će nastupiti u subotu, 16. juna, na Trgu oslobođenja.

bečej noću bajaga umesto valjkaKao što je poznato, Aki Rahimovski nedavno je imao moždani udar. Po savetu lekara neće još neko vreme nastupati. Zbog toga “Parni valjak”, koji je najavljen, ipak neće moći da dođe sredinom juna u Bečeju. Organizatori koncerta, Opština Bečej, poželela je Akiju brz oporavak, a Bečejce nije izneverila. Umesto “Parnog valjka” nastupiće “Bajaga i Instruktori”.

Bajaga i Instruktori: Objavljen album „U sali lom“ i spot za naslovnu pesmu

Tako će na drugom izdanju “Bečej noću” Momčilo Bajagić i članovi njegovog benda – “napraviti lom”. Ova grupa je trenutno najaktuelniji izvođač na našim prostorima, budući da upravo tada kreću na turneju kojom će promovovisati novo izdanje. Posle šestogodišnje diskografske pauze, oni su nedavno obradovali svoje obožavaoce objavivši dvanaesti album “U sali lom”.

bečej noću bajaga umesto parnog valjka
Bajaga, Foto: Promo

Pored Bajage, novost je da će u Bečeju 16. juna nastupiti i Dejan Cukić i “Spori ritam”. Poznati muzičar je okupio ekipu, koja svakog sekunda provedenog na bini pleni radošću i pozitivni stavom. Cukić je poznat po tome da svaki skup u trenutku pretvori u žurku, pa će to učiniti i na Trgu oslobođenja u društvu Bečejaca.

„Sve tvoje želje“ novi spot grupe „Ničim izazvan“

Posebno obraćajući pažnju na multikulturalnost Vojvodine, a nošeni uspehom prvog izdanja, podsećamo da će drugi “Bečej noću” na Trg oslobođenja 16. juna dovesti neke od najekskluzivnijih imena, među kojima je i Rúzsa Magdi. Srca je svojevremeno osvojila kao pobednica mađarskog “Idola”, a bila je i predstavnica ove zemlje na izboru za “Pesmu Evrovizije”. O njenoj popularnosti najbolje govori činjenica o ovogodišnjem dvostrukom rasprodatom koncertu u budimpeštanskoj Areni, najvećem zatvorenom koncertnom prostoru mađarske prestonice. Poreklom je iz Malog Iđoša, čime se stanovnici Bačke posebno ponose.

Aki Rahimovski iz „Parnog valjka“ imao lakši moždani udar
bečej noću bajaga umesto valjka
Rúzsa Magdi, Foto: Promo

Među ovogodišnjim izvođačima je i grupa “Ničim izazvan”, jedan od najaktivnijih domaćih sastava. Oni su lane poneli titulu Best Adriatic Act na dodeli MTV nagrada u Londonu. “Bečej noću” bi teško bilo zamisliti bez “Eve Braun”. Ne samo zato što je naziv manifestacije inspirisan njihovom istoimenom pesmom, nego i zato što ovaj legendarni bečejski bend ove godine proslavlja četvrt veka od prvog unplugged albuma na našim prostorima.

Ulaz na manifestaciju “Bečej noću” je besplatan.
PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde