Bečej noću 2019: Grad još miriše na više od 20.000 nasmejanih posetilaca

0
101

I na srpskom jeziku i na mađarskom i na svim jezicima regiona širila se ljubav sa centralnog bečejskog trga u subotu, 15. juna.

Bečej noću 2019: Grad još miriše na više od 20.000 nasmejanih posetilaca
Na Trgu oslobođenja okupilo se više od 20.000 nasmejanih posetilaca, Foto: Promo

Na trećem izdanju manifestacije Bečej noću, nastupili su “Parni valjak”, “S.A.R.S.”, Dejan Cukić, Hor “Čarolija”, “LB27″… U subotu, 15. juna, na Trgu oslobođenja u gradu na Tisi velikom koncertu prisustvovalo je više od 20.000 nasmejanih posetilaca.

Oština Bečej, organizator festivala, neskromno je očekivala da će Bečej noću 2019 premašiti sva prethodna, i – bili su u pravu! Pažljivo osmišljen program doveo je u srce najšarmantnijeg grada Bačke publiku svih generacija, od najstarijih do najmlađih. Mališani su uživali u besplatnim sladoledima i balonima, koji su šarali nebo nad Bečejem, a pevali su i uz Tijanu Dapčević, Ivanu Peters i Hor “Čarolija”.

Dejan Cukić sa Jelenom Gavrilović snimio obradu pesme “Bečej noću”
Bečej noću 2019: Grad još miriše na više od 20.000 nasmejanih posetilaca
“Parni valaj” pred publikom u Bečeju, Foto:Promo

Dejan Cukić i “Spori ritam bend” ubrzali su puls posetilaca kratkim setom. Kuriozitet je bilo gostovanje glumice Jelene Gavrilović. Ona je zajedno sa njima premijerno pred Bečejcima izvela novu verziju pesme “Bečej noću”, čuvene numere grupe “Eva Braun”. Ova pesma je ujedno i himna festivala.

Mađarski bend “LB27” svoj slobodarski duh nesebično je podelio sa brojnom publikom i uveo sve prisutne u spektakularni nastup “Parnog valjka”. Bečejci su mogli da čuju najbolje od Akija, Husa i ostalih muzičara. A i da se uvere da je grupa u punoj snazi, kao i zašto je “Parni valjak” decenijama popularan, poznat, aktuelan, značajan…

Bečej noću 2018: Muzika i 10.000 ljudi rasterali kišne oblake

Široki osmesi prisutnih zadržali su se i za vreme nastupa grupe “S.A.R.S.”, koja je energičnim nastupom zatvorila noć za pamćenje na Trgu oslobođenja. Baš kao i prošle godine, i ove je tokom manifestacije Bečej noću dodeljena Nagrada “Vlada Divljan”. Ona je otišle u ruke Mladena Matičevića, scenaristu i reditelja filma “Nebeska tema”.

Pred kreativcima okupljenim oko ideje Bečej noću je vrlo komplikovan zadatak. Jer, biće teško nadmašiti očekivanja Bečejaca i gostiju ovog grada naredne godine. Ipak, Opština Bečej je već krenula da planira novo izdanje festivala i priprma nova iznenađenja. Poručuju:”Bečej noću samo za vas i u 2020. godini!”

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde