“Bečej noću” 16. juna, učestvuju “Parni valjak”, “Ničim izazvan”, “Eva Braun”…

0
266

Poznati i popularni izvođači iz regiona biće zaduženi da dobru atmosferu na manifestaciji u Bečeju.

bečej noću 1Prvu manifestaciju “Bečej noću” Opština Bečej organizovala je prošle godine. Tada je bila nezapamćena poseta na glavnom gradskom trgu, kao i veliki odjek u medijima. Zato je odlučeno da događaj postane tradicionalan i da se na taj način nastavi sa brendiranjem, ne samo Bečeja, već i čitave pokrajine. Posebno obraćajući pažnju na multikulturalnost Vojvodine, a nošeni uspehom prvog izdanja, “Bečej noću” ove godine održaće se na Trg oslobođenja 16. juna. A učestvovaće neka od najekskluzivnijih imena sa regionalne scene.

Aki Rahimovski iz „Parnog valjka“ imao lakši moždani udar
bečej noću valjak
“Parni valjak”, Foto: Promo

Glavna zvezda ovogodišnjeg izdanja festival “Bečej noću” biće jedan od najdugovečnijih sastava sa naših prostora – “Parni valjak”. Predvođeni harizmatičnim Akijem Rahimovskim i Huseinom Husom Hasanefendićem, oni svoje mnogobrojne fanove, još od sredine sedamdesetih godina prošlog veka, vode na blistavo putovanje muzičkim prostranstvima. Nadaleko je poznata njihova sklonost ka dugačkim nastupima, odličnoj povezanosti sa publikom i vrhunskom muzičko-scenskom ugođaju.

Grupa „Ničim izazvan“ dobitnik nagrade MTV Best Adria Act
Rúzsa Magdi Bečej noću
Rúzsa Magdi, Foto: Promo

Pored “Parnog valjka”, iz susedne Mađarske stiže njihova trenutno najveća muzička zvezda – Rúzsa Magdi. Srca je svojevremeno osvojila kao pobednica mađarskog “Idola”, a bila je i predstavnica ove zemlje na izboru za najbolju pesmu Evrope. O njenoj popularnosti najbolje govori činjenica o ovogodišnjem dvostrukom rasprodatom koncertu u budimpeštanskoj Areni, najvećem zatvorenom koncertnom prostoru mađarske prestonice. Pevačica je poreklom iz Malog Iđoša, čime se stanovnici Bačke posebno ponose.

„Eva Braun“ u „Festu“ posle više od dve decenje

Na Trgu oslobođenja u Bečeju nastupiće i “Ničim izazvan”, jedan od najaktivnijih domaćih sastava. A, koji nosi titulu Best Adriatic Act sa poslednje dodele MTV nagrada u Londonu prošle godine. “Bečej noću” bi teško bilo i zamisliti bez “Eve Braun”. Ne samo zato što je naziv manifestacije inspirisan njihovom istoimenom pesmom, već zato što ovaj legendarni bečejski bend ove godine proslavlja četvrt veka od prvog unplugged albuma na našim prostorima.

Celu manifestaciju vodiće Dejan Cukić sa svojim setom punim pozitivne energije. Ulaz na “Bečej noću” je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde