Beba Balašević kreće očevim stopama, rasprodat prvi tiraž njene knjige

1
674

Jelena Balašević, iz milošte zvana Beba, mlađa ćerka Đorđa Balaševića, nedavno je objavila knjigu “Gospodin Šapšal – saga o malim i velikim čudima”.

Beba Balašević gospodin šapšal
Foto: Facebook / Beba Balašević

Beba Balašević je diplomirala književnost 2006, a dve godine kasnije i režiju. Njena knjiga je “saga o ne baš preterano sposobnim naslednicima čokolatijera Šapšala. A, u koju su još slučajno uključene i dve žene koje brišu iz zatvora, jedan prgavi mačak sa probušenim uvetom, Paolo Belvedere-brakolomac kog juri neumoljivi kostolomac, i još oho-hoj likova sa svih strana…” Knjigu je posvetila svojim sestričinama.Radi treća smena u štampariji: Rasprodat početni tiraž Balaševićeve knjige na Sajmu

Beba Balašević gospodin šapšal– Sa velikim zadovoljstvom i priličnom količinom neobične stidljivosti želim da se zahvalim svima, koji ste mi učinili čast čitajući moj roman… Učinili ste mi da doživim da izgovorim rečenicu:”MA, RASPRODAO SE PRVI TIRAŽ!” I možete samo misliti koliko se foliram ovih dana… – našalila se, ali i pohvalila na svom Facebook profilu Beba. Ona je još dodala:- Hvala Vam na osećaju da je vredelo!

Kad Đorđe Balašević nacrta svoju karikaturu

Ona je na nedavno održanom sajmu knjiga u Beogradu, a potom i u Zagrebu, predstavila svoje delo. Beba je sa svojim prijateljima i pratiocima na društvenim mrežama podelila i šta je o njenoj knjizi napisao tata Đole.

Beba Balašević gospodin šapšalBeba Balašević gospodin šapšalA, taj Pisac, kako navodi Panonski mornar, njegovo je dete – “da, to je Moja Beba, Moj Bergomi, Benson, Bendžo, Baby Jones Kenobi… Koja je svoju priču zapisala krišom, po noći, kao u dnevnik, posvetivši je, kao prava Samohrana Tetka, svojim malenim sestričinama; od kojih prva tek sriče poneko slovo, a druga tek sriče poneku reč. Srećom, ili ne, u porodici, pa čak i među roditeljima, ima i nešto odraslije dece, pa je Knjižičuljak Ćilibarskih Očiju Plišanog Mede u našoj kući ipak pročitan pre nego što su drugi počeli da nam ga prepričavaju…”

Đorđe Balašević napisao pesmu „Stih iznad svih“ koju niko u regionu neće morati da prevodi

Uostalom, pročitajte njegovu recenziju Bebine knjige, odnosno šta je sve tata Đole napisao nakon što je pročitao ćerkin “knjižiljučak”:

1 KOMENTAR

  1. Tiraz u knjizi je ko jos broji. Sramota je bilo da napise koliki je tiraz knjige za koju ne nadje nikoga do rodjenog oca da napise predgovor. Sramora sta se radi u Srbiji i kako se neki ljudi ne stide.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde