BDP: U pripremi “Idealan muž” Oskara Vajlda

0
428

Drama o korumpiranom političaru, moralu i nemoralu, dvostrukim životima i standardima, sa kraja XIX veka, odlično komunicira sa sadašnjim vremenom.

BDP: U pripremi "Idealan muž" Oskara Vajlda
Sa čitajuće probe, Foto: BDP

“Idealan muž” Oskara Vajlda, u režiji Predraga Štrpca, novi je naslov koji je u pripremi u Beogradskom dramskom pozorištu. Društvena satira ekscentričnog irskog pisca druge polovine XIX veka može se povezati sa mnogim socijalnim i političkim problemima današnjice. Lepršavo, gotovo vodviljski, Vajld se poigrava tezom da savršeni muškarac ipak ima mane. i, da onaj nesavršeni mora učiniti nešto dobro, a sve se vrti oko pitanja kakav bi onda bio idealan. Istovremeno, britko pero Oskara Vajlda dotiče i pitanja korupcije u višim krugovima, te javne i privatne časti političara.

BDP premijerom predstave „Poslednji rok“ proslavilo 70. rođendan
BDP: U pripremi "Idealan muž" Oskara Vajlda
Oskar Vajld

U predstavi igraju: Pavle Pekić; Anastasija Mandić; Ljubinka Klarić; Vladan Milić; Savo Radović; Stanislava Nikolić; Milica Milša; Jadranka Selec; Dobrila Ilić; Vladimir Kerkez; Nikola Malbaša; i Branko Janković. Komad je prevela Olja Đorđević. Autorsku ekipu čine: scenograf Marija Kalabić; kostimograf Dragica Laušević; za scenski govor je zadužen Dejan Sredojević; za pokret Igor Greksa; dok je muzički saradnik Ljubomir Ćustić.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde