BDP: Premijera predstave “Plastelin” 31. maja

0
105
BDP: Premijera predstave "Plastelin" 31. maja

Beogradsko dramsko pozorište priprema dve premijere do kraja sezone – “Mačku na usijanom limenom krovu” Tenesi Vilijemsa, u režiji gošće iz Makedonije, Nataše Poplavske, i “Plastelin” Vasilija Sigareva, u režiji Marka Torlakovića.

Prvenac intrigantnog ruskog dramatičara nove generacije Vasilija Vladimiroviča Sigareva “Plastelin” postao je veliki hit posle praizvedbe u Moskvi 2001. i premijere u londonskom “Rojal Kort teatru” naredne godine. Mračno-beznadežna dramaturgija tzv “novog brutalizma” u ovom, kao i u ostalim njegovim dramama (“Crno mleko”; “Bubamara”), obračunava se sa besmislom u kom žive mladi ljudi u savremenom društvu. Mladi Maksim u zabiti bezimenog grada na Uralu, jedini izlaz u okruženju u kom živi, vidi u gotovo dečjoj igri – oblikovanju plastelina.

BDP: Premijera predstave “Mačka na usijanom limenom krovu” 14. juna
View this post on Instagram

#Plastelin#31maj

A post shared by Ljubomir Bulajic (@ljubabulajic) on

Mladi reditelj Marko Torlaković potpisuje i scenografiju i izbor muzike. Inače, on je diplomirao režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Egona Savina.
Kostimograf je Dragica Laušević. Igraju: Aleksandar Jovanović; Jana Milosavljević; Aleksandra Anja Alač; Maja Ranđić; Aleksandar Vučković; i Ljubomir Bulajić.

Premijera je zakazana za 31. maj na Novoj sceni od 20,30h.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde