BDP: Andrija Kuzmanović novi stalni član teatra na Crvenom krstu

0
167

Posle Miloša Bikovića ansamblu teatra na Crvenom krstu priključio se još jedan glumac.

BDP: Andrija Kuzmanović novi stalni član teatra na Crvenom krstu
Andrija Kuzmanović i Jug Radivojević, Foto: BDP

Andrija Kuzmanović postao je stalni član BDP-a.
– Još jedno pojačanje! Andrija Kuzmanović je od danas stalni član glumačkog ansambla Beogradskog dramskog pozorišta! Andriju možete gledati u predstavama “Tri klase i gospođa Nušić”, “Kad su cvetale tikve” i “Liliom”, koja će premijeru imati 1. decembra – objavljeno je na profima BDP-a na društvenim mrežama.

BDP: Miloš Biković stalni član ansambla teatra na Krstu

Kuzmanović u predstavi “Tri klase i gospođa Nušić” inače igra Milorada Cvijovića, jednog od likova iz komedije “Dr” Branislava Nušić. U “Kad su cvetale tikve”, drami rađenoj po romanu Dragoslava Mihailovića, tumači Ivicu Lepog. A u novoj predstavi “Liliom”, po tekstu Ferenca Molnara u režiji Ane Tomović, Andrija tumači naslovnu rolu. Premijerno izvođenje biće 1. decembra na Sceni “Olivera i Rade Marković”, a do kraja godine publika će moći da je vidi 7, 8, 10, 11, 12. i 13. decembra.

Inače, premijerom predstave “Liliom” u Beogradskom dramskom pozorištu počeće prvi Festival Regionalne unije teatara, koji će trajati do 6. decembra. Na Festivalu će nastupiti šest reprezentativnih pozorišnih kuća regiona, ujedinjenih u estetskom, repertoarskom i organizacionom modelu.

BDP: Pet premijera do kraja godine, osvežen ansambl, Pozorišni trg…

U predstavi “Liliom”, pored Andrije uloge tumače i Maja Izetbegović; Ivana Nikolić; Jovo Maksić; Jadranka Selec; Aleksandra Anja Alač; Marko Živić; Vladan Milić; i Marko Gvero. Dramaturg predstave je Slobodan Obradović; scenograf Aleksandar Denić; kostimograf Momirka Bailović; za scenski pokret zadužena je Isidora Stanišić.

Drama prati sudbinu Lilioma, šarmantnog probisveta. On radi u zabavnom parku, kojim upravlja njegova ljubavnica gospođa Muskat. Njegov život počinje drastično da se menja kada upozna mladu služavku Juli, kojom odlučuje da se oženi. Pošto su oboje jedinke bez adekvatne životne egzistenije, mladi par se ubrzo suočava sa nemaštinom, koja ih vodi ka ambisu…

Molnareva sentimentalna tragikomedija primer je takozvane trivijalne, bulevarske drame koja je, u međuvremenu, uspela da stekne kultni status. Njeni junaci su ljudi koji obitavaju na sporednim kolosecima života, marginalni igrači provincijskog cirkusa. Zbivanja u drami stvaraju njihovi zanosi, ljubavi, nasilja, padovi i san o lakoj zaradi.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde