Belgrade Beer Fest: Spektakl na kiši “Plavog orkestra”

0
163

Poslednje noći Belgrade Beer Festa nastupila je grupa “Plavi orkestar”. Iako je kiša pljuštala, publika nije marila, pevala je i đuskala na Ušću uz hitove sarajevskih muzičara.

bbf spektakl na kišiSaša Lošić Loša i Plavci bili su u nedelju jači od kiše. Obožavaoci, mokri do gole kože, nisu marili za vremenske (ne)prilike. Uživali su uz dobro znane pesme, pevali i i igrali. Naravno, uz pivo. Jak pljusak nije ih mogao rasterati sa Ušča. Spektakl na kiši “Plavog orkestra” ostaće im svakako u dugom sećanju.

Belgrade Beer Fest: Darko Rundek oduševio 150.000 ljudi

losa bbf

Osim Loše i njegove ekipe, na završnoj večeri ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa nastupili su i grupe “Fucktor 02”, “Jurka”, “Del Arno bend”, “Kal” i Dejan Petrović sa svojim “Big bendom”. “Plavi orkestar” po izlasku na scenu zapevao je pesmu “Devojka iz snova”, a onda su nastavili da ređaju ostale svoje hitove tokom naredna dva i po sata. “Bolje biti pijan nego star”, “Zelene su bile oči te”, “Kaja”, “Lovac i košuta”, “Ako su to samo bile laže” i druge numere orile su se Ušćem uz horsku pratnju posetilaca. Nažalost, kiša je uticala da na najavljeni spektakl dođe mnogo manje publike nego što se očekivalo, tek oko hiljadu.

Belgrade Beer Fest: 360.000 posetilaca u prva tri dana

– Insistirali smo da se večeras održi koncert zbog naših fanova koji su došli po ovakvom vremenu. Svirali smo na Ušću za 200.000 ljudi, a sad ćemo i za hiljadu. Mene ni koncert Bitlsa ne bi naterao da dođem po ovakvom vremenu, ali se divim našim fanovima koji su to učinili za “Plavi orkestar”. Potrudićemo se da im priredimo noć za pamćenje – rekao je Loša, a kiša je počela da pada još jače.

Belgrade Beer Fest: „Riblja čorba“ na Ušću započela jednogodišnju turneju

#plaviorkestar #sasalosic #sasa_losic #beerfestbeograd2017 #pljusak #nezaboravno

A post shared by Sasa Golubovic official (@sasa.golubovic.official) on

A kako “Kurir” navodi, Loša je iz rodnog Sarajeva u Beograd doputuvao „fićom“. On je legendarnu „zastavu 750“ pozajmio od prijatelja kako bi stigao na koncert na najposećenijem pivsko-muzičkom festivalu u jugoistočnoj Evropi. Inače, “Plavi orkestar” je koncert na Ušću održao u sklopu turneje “Everblue live 2017”, koju je započeo pre nekoliko dana svirkom u Sarajevu, takođe na otvorenom.

„Plavi orkestar“ priredio spektakl u Sarajevu, sledi koncert na Ušću

#plaviorkestar rocks despite heavy rain!👍

A post shared by Mateja Kunovar (@kunovarm) on

U jednom trenutku Saša Lošić Loša, iz solidarinosti prema publici, a i kako bi im izrazio zahvalnost što su ih ispratili i pored takvih vremenskih uslova, uzeo je flašu i ispolivao se vodom.

Belgrade Beer Fest: Đule posvetio „Anđele, moj brate“ Margiti, Madžgalju, Bati, Gagi

Plavcima se na sceni pridružio i njihov gost, Branko Đurić Đuro, ali i Srđan Gojković Gile, frontmen “Električnog orgazma”. Svi zajedno izveli su “Igra rokenrol cela Jugoslavija”. A Đuro je okupljenima na Ušću odsvirao i otpevao i numeru „Kako trese, lupa, udara“ Dušana Kojića iz legendarnog filma „Kako je propao rokenrol“. Kao i ariju „O, sole mio“.

U prethodnih pet dana kroz festival je prošlo oko pola miliona ljudi, a organizatore osim zadovoljstva čeka i veliki posao sređivanja koncertnog prostora od đubreta, kao i demontiranje dveju bina. Ovogodišnji Beer fest pamtiće se po koncertu “Riblje čorbe” pred 130.000 ljudi, a kojim su yapočeli svoju rođendansku jednogodišnju turneju; zatim po povratku “Direktora”; kao i po sjajnom nastupu Darka Rundeka i grupa “Hladno pivo” i “Brkovi”. Od svetskih zvezda svirali su britanski sastavi “Asian Dub Foundation” i “Stereo MC’s” upotpunivši jubilarno izdanje festivala.

A. D. / Izvor: Kurir, Facebook

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde