Organizatori Belgrade Beer Festa pozvali Bajagu i “Hladno pivo” da zajedno nastupe 2019.

0
78

Ovih dana u regionu se polemiše oko otkazanog koncerta grupe “Bajaga i Instruktori”, koji je 3. septembra trebalo da nastupi na Danima piva u Karlovcu, u Hrvatskoj. Koncert je bio zakazan, međutim, hrvatski branitelji su navodno tražili da se isti otkaže. Popularnom hrvatskom bendu “Hladno pivo” bilo je ponuđeno da nastupe umesto Bajage, međutim, Mile Kekin i njegova ekipa su to odbili uz poruku da “mogu samo doći na pivo, a ne i nastupati”.

MOMČILO BAJAGIĆ BAJAGA: Nema penzije u muzici
Organizatori Belgrade Beer Festa pozvali Bajagu i "Hladno pivo" da zajedno nastupe 2019.
Bajaga, Foto: BBF

Tim povodom oglasio se Momčilo Bajagić Bajaga, koji nije želeo da komenatriše odluku organizatora, ali je rado prokomentarisao potez “Hladnog piva”.
– Momci iz “Hladnog piva” su super. Svaka čast. Da je bila obrnuta situacija i mi bismo postupili isto. Šmekerski i kolegijalno! – izjavio je Bajaga za “Vice”.
Nakon svega oglasili su se i organizatori Belgrade Beer Festa. Oni su pozvali Bajagu i “Hladno pivo” (koji se uvek rado odazovu nastupima u Srbiji) da sledeće godine zajedno nastupe na jednom od najpopularnijih festivala u Srbiji i regionu, na Belgrade Beer Festu 2019.

16. Belgrade Beer Fest: Više od 59 sati besplatnog muzičkog programa
Organizatori Belgrade Beer Festa pozvali Bajagu i "Hladno pivo" da zajedno nastupe 2019.
Mile Kekin iz “Hladnog piva”, Foto: BBF

– Žao nam je što je koncert “Bajage i Instruktora” otkazan u Karlovcu, ma koji da je razlog. Kada smo pokrenuli prvi Belgrade Beer Fest, 2003. godine, kao jedne od najzačajnijih intencija festivala stavili smo širenje tolerenacije i politiku pomirenja na ovim prostorima. Ponosni smo na ostvareni rezultat, ogromne posete festivalu iz svih krajeva sveta, a posebno na interakciju ljudi iz neposrednog okruženja države Srbije. Naravno, temelj cele te priče su izvođači. Tokom prethodnih 15 godina mnogi bendovi iz Hrvatske i regiona su često svirali na našem festivalu, a organizovali smo i veliki koncert “Prljavog kazališta” u Beogradskoj areni. Svi naši gosti su bili oduševljeni prijemom publike u Beogradu. Svi oni su bili i biće dobrodošli! Isto tako znamo da puno izvođača iz Srbije ima sjajan doček na mnogim nastupima u Hrvatskoj. Tako treba i da ostane – poručuju organizatori festivala.

Mile Kekin: Prvi auto koji je samo tvoj, simbol je prave slobode

Oni su na kraju dodali:
– “Bajaga i Instruktori” su na Belgrade Beer Festu nastupali četiri, a “Hladno pivo” pet puta. Nadamo se da će na Belgrade Beer Festu 2019. godine povećati taj broj nastupajući istog dana i tako poslati poruku da rock’n’roll ne poznaje nikakve granice, a muzika spaja ljude!

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde