Belgrade Beer Fest: “Riblja čorba” na Ušću započela jednogodišnju turneju

0
205

Drugo veče 15. Belgrade Beer Festa obeležili su “Riblja čorba” i britanski sastav “Stereo MC’s”. A, između njihovih nastupa publika se sjajno zabavili uz grupe “Direktori” i “Samostalni referenti”.

čorba bbf 1 Foto: Ivan Miladinović, Marko Obradović
“Čorba” na bini Beer Festa, Foto: BBF Ivan Miladinović, Marko Obradović

Koncertni dan otvorio je lokalni bend “The Bangcocks”, a posle njih scenu je zauzela grupa “Sindrom”. Oko 20 časova na glavnu binu izašao je rok metal sastav “Mortal Kombat”. Broj ljudi na Ušću je rastao kako je padala noć nad gradom.

Belgrade Beer Fest: Đule posvetio „Anđele, moj brate“ Margiti, Madžgalju, Bati,…
mortal kombat beer fest drugi dan Foto: BBF Ivan Miladinović, Marko Obradović
“Mortal kombat”

“Riblja čorba” je svirkom na Ušću započela svoju jednogodišnju turneju povodom 40 godina uspešnog rada. Bora Đorđević i ekipa na bini su bili 90 minuta i izvodili svoje dobro znane hitove. Publika ih je horski pratila pa su se Ušćem orili stihovi iz pesama “Avionu, slomiću ti krila”, “Amsterdam”, “Ostaću slobodan”, “Kada padne noć”, “Tad sam bio mlad”…

Crnogorski „Pajtonovci“ uskoro u bioskopima u regionu

bora čorba Riblja čorba bbf 2 dan Foto: Ivan Miladinović, Marko Obradović
Bora Đorđević je najavio novi album grupe

“Čorba” je obradovala publiku, najavivši novi album, pa su u to ime otpevali novu pesmu pod nazivom “Smešan, grešan i pogrešan”. Za sam kraj ostavljena je legendarna “Lutka sa naslovne strane”. Bend je još jednom potvrdio reputaciju jedne od najvećih rokenrol grupa sa ovih prostora. Njihov koncert iz VIP dela pratio je, između ostalih, i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Razglednica iz Sidneja: G-day Ozija

stereo mcs bbf 2 dan Foto: Ivan Miladinović, Marko Obradović
“Stereo MC’s”

Posle “Čorbe” usledili su “Direktori” i “Samostalni referenati”, pa su posetioci festivala nastavili žurku i đusku pod zvezdama beogradskog neba. Svetske zvezde “Stereo MC’s” su svoj nastup započele u jedan čas iza ponoći, kako je i najavljeno, na impozatnoj Marlboro bini. Nizali su se hitovi britanskog benda, poput “Connected”, “Step It Up”, “Elevate My Mind” i drugi. Prostor Beer Festa bio je dupke popunjen dok su raspoloženi Britanci komunicirali sa publikom, kako kroz muziku, tako i na engleskom jeziku. Usledila su i dva bisa.

„2Cellos“ snimili spot na temu iz kultnog filma „Kum“

bbf 2 dan
Publika brojna i dobro raspoložena

Raspoložena publika se nešto iza dva časa posle ponoći nevoljno razišla ispred bine, jer je usledio fajront.

A. D. / Foto: Belgrade Beer Fest – Ivan Miladinović, Marko Obradović

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde