Belgrade Beer Fest 2017: 50 sati vrhunskog besplatnog programa

0
180

Jubilarni 15. Belgrade Beer Fest posetilo je više od 520.000 ljudi. Ovaj festival je još jednom potvrdio da je najposećeniji u jugoistočnoj Evropi i da atmosfera koja vlada na festivalu privlači goste iz svih krajeva sveta.

Publika na beogradskom Ušću uživa u muzičkim koncertima svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda. A, njih je ove godine bilo 38. I sve to začinjeno je sa preko 200 vrsta pivskih ukusa.

Vatromet na otvaranju 15. Belgrade Beer Festa
Vatromet na otvaranju 15. Belgrade Beer Festa

Za pet dana festivala posetioci su uživali u skoro 50 sati vrhunskog i besplatnog programa na dve bine. U novim festivalskim zonama posetioci su prvi put mogli da probaju nove pivske ukuse iz celog sveta, kao i iz malih craft pivara iz zemlje i regiona. Održano je i prvo regionalno takmičenje u Beer pongu. A Belgrade Beer Fest je bio domaćin i izlagačima iz više od deset zemalja koji su došli na Prvu međunarodnu razmenu suvenira.

Belgrade Beer Fest: Spektakl na kiši „Plavog orkestra“

ivan_miladinovic_dan4_publika
Žurka do zore, Foto: Ivan Miladinović/ BBF/ Promo

– Posebnu zahvalnost iskazujemo gradu Beogradu koji je suorganizator festivala od prvog izdanja. Saradnja sa čelnicima Beograda je odlična i zajedničkim naporima činimo sve da festival zadrži ono po čemu je poznat – besplatan ulaz, sjajan muzički program i kosmopolitsku atmosferu, koja inače krasi Beograd – navode organizatori.

BBF 2017 - 4 dan BEER FEST
I Supermen na Beer Festu

Oni dodaju da je Festival izuzetno značajan i za grad Beograd i za državu Srbiju. Jer, u avgustu se značajno poveća broj stranih i domaćih turista koji u prestonicu dolaze zbog festivala. Strani turisti u Beogradu tokom manifestacije borave prosečno tri dana i troše oko 90 evra dnevno.

Belgrade Beer Fest: Darko Rundek oduševio 150.000 ljudi

BBF 2017 - 4 dan BEER FEST
Slika za uspomenu na festival na Ušću

– Procene su da će ove godine zahvaljujući Belgrade Beer Festu samo kroz PDV direktno u budžet države Srbije biti uplaćeno oko 1.080.000 evra (PDV na pružanje usluga transporta, hotelijerstva, ugostiteljstva itd). Kada se tome pridoda novac koji će biti potrošen na ove usluge, što je direktni doprinos privredi Beograda i Srbije, Belgrade Beer Fest je generisao privrednu aktivnost od ukupno 5.400.000 eura – kažu iz organizacionog tima.

ivan_miladinovic_dan4_sars
Na festivalu nije bio nijedan incindent, Foto: BBF / Ivan Miladinović

Navode i da bez podrške Grada, Beokom servisa i svih gradskih komunalnih preduzeća, gotovo da bi bilo nemoguće realizovati velike logističke potrebe festivala. Takođe, zahvalnost duguju i resornom ministarstvu turizma, koje je prepoznalo višestruke benefite manifestacionog turizma.

Belgrade Beer Fest: „Riblja čorba“ na Ušću započela jednogodišnju turneju

Beerfest_Aerial_Day_4_Photo_22
Slika iz Beogarda koja je poslata u svet – gostoprimljiv grad, druželjubiv, bezbedan

– Ponosni smo na posetioce festivala koji su u potpunosti ispoštovali bezbednosne mere MUP-a Republike Srbije, gradskih i redarskih službi, tako da je festival protekao u najboljem redu i bez i jednog jedinog incidenta! MUP Republike Srbije je uradio svoj posao na vrhunskom nivou. A pripadnici Policijske uprave grada Beograda su učinili sve da se posetioci osećaju maksimalno bezbedno. Naravno, veliko hvala i komercijalnim partnerima festivala u nesebičnoj pomoći da Beer Fest izgleda svetski – vrhunska produkcija i sjajan muzički program, a sve to uz besplatan ulaz – dodaju organizatori.

Belgrade Beer Fest: 360.000 posetilaca u prva tri dana

BBF 2017 - 4 dan BEER FEST
Posetioci iz celog sveta na Ušću

Ove godine je po peti put organizovan besplatan prevoz u Beogradu, a drugi put akcija je organizovana i iz Novog Sada, Kragujevca i Niša. Na ovaj način bezbedno je prevezeno više od 50 hiljada posetilaca. Akcija je realizovana u okviru društveno odgovorne kampanje “Društvo, ko vozi kući?”, koju su organizovale kompanija Heineken Srbija, Agencija za bezbednost saobraćaja i Belgrade Beer Fest. Za vreme održavanja festivala nije bilo incidenata u saobraćaju. Tome je svakako doprinela profesionalna podrška i saradnja pripadnika MUP-a Republike Srbije.

BBF 2017 - 4 dan BEER FEST
Muzika, pivo – i ljubav!

Rezultati društveno odgovorne kampanje “Biram da recikliram”, koja je sprovedena deveti put, nedvosmisleno pokazuje da među posetiocima festivala raste svest o značaju reciklaže, kao i o zaštiti životne sredine. U okviru ove akcije prikupljeno je oko pola tone limenki za reciklažu. A, preostale količine materijala će biti sortirane u reciklažnim centrima Gradske čistoće.

Belgrade Beer Fest: Đule posvetio „Anđele, moj brate“ Margiti, Madžgalju, Bati, Gagi

– Slika koju smo poslali u svet sa Ušća za pet dana festivala jeste gostoprimljiv Beograd i Srbija, željni druženja i interakcije sa okruženjem. I ovoga leta Belgrade Beer Fest je u potpunosti opravdao svoje davno zacrtane ciljeve – druženje, tolerancija i odgovorna konzumacija” – zaključuju organizatori.

PR / Foto: BBF

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde