Belgrade Beer Fest 2018: Veliki povratak na muzičku scenu dr Neleta Karajlića

0
85

Poznato je prvo ime na spisku izvođača ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa. 

dr Nele Karajlić, foto Milan Miljkovic
Dr Nele Karajlić, Foto: Milan Miljković

Prvim nastupom u Beogradu posle 20 godina dr Nele Karajlić će u četvrtak, 16. avgusta, u 21.30h predstaviti kompletan stvaralački opus. Biće to njegov veliki povratak na muzičku scenu. I to, na najmasovnijem muzičko-pivskom festivalu u zemlji.

Belgrade Beer Fest 2018 od 15. do 19. avgusta – na tri bine!

– Na ovom koncertu predstaviću “čitavog Neleta”! I, onog iz “Pušenja”, i onog iz benda “No smoking orchestra”, kao i nešto novo što će biti iznenađenje za publiku. Biće to, uslovno rečeno, putovanje kroz vreme – Dr Nele Karajlić vam predstavlja sebe na spektakularnom povrataku pred 120.000 ljudi! – najavljuje poznati muzičar.

DR NELE KARAJLIĆ foto by Mila Zlatanovic
Foto: Mila Zlatanovic

Dr Nele kaže da mu je prva asocijacija na Belgrade Beer Fest – sjajan provod, dobra muzika, hladno pivo i lepi ljudi.
– Ja ću ponuditi dobru muziku, Beer Fest pivo, a publika neka vidi kako da se zbliži! – poručuje u šaljivom tonu Nele. On je još dodao: – “Zabranjeno pušenje” je uvek imalo tu snagu da te i nasmeje, ali i da zaplačeš. To je uvek bilo naše najjače oružje!

Dr Nele Karajlić se vraća na scenu: Snimio spot za stari hit „Hadžija il’ bos”

Legendarni roker višegodišnje odsustvo sa muzičke scene prekinuo je nedavnom turnejom po Kanadi i SAD. Na pitanje kako je ponovo pevati hitove pred publikom, kaže da je osećaj kao da peva potpuno nove stvari.

dr Nele Karajlić foto Milan Miljković
Foto: Milan Miljković

– Tih dvadeset godina pauze je u meni probudilo dečaka, jer je meni bilo neopisivo veselje da ponovo pevam te pesme u Torontu i Čikagu. Zanimljivo je kako te pesme i dan danas “rade”. Svaka stvar je legla na svoje mesto, i ono što je meni bilo najdirljivije je da su se na tim koncertima pojavili gledaoci koji se nisu ni rodili kada sam ja prestao da pevam. Zanimljivo je kako vidiš te klince, na koji način oni primaju nešto što je napisano u drugom univerzumu, drugom vremenu. A, što znači da su pesme same po sebi katalizator energije koji im dozvoljavaju da ostanu same bez vremena i prostora. Jer, niko “Pušenje” ne sluša kao deo nekog vremena, kada je odsviraš izgleda kao da je napisana prekjuče.

„Solunska 28“, novi roman Neleta Karajlića

Ono što publika može da očekuje na predstojećem koncertu na Belgrade Beer Festu, kako kaže Nele, je energija nekog ko se daje svake sekunde.
– To mi je umalo došlo glave! A, ono što je sigurno, je da sam sada još gori! – kaže Nele, a što je najbolji poziv svima koji su spremi da i ovog leta dožive spoj nezaboravne atmosfere, najbolje muzike i vrhunskog piva.

DR NELE KARAJLIĆ FOTO Mila Zlatanovic
Foto: Mila Zlatanovic

– Oprobao sam različite umetničke forme, ali ne postoji veće uzbuđenje za nekog umetnika od izlaska na binu. Nijedna vrsta umetničkog izraza ne nosi sa sobom katarzu koju ima pevač ili muzičar kada izađe na scenu. Svakodnevno mi ljudi prilaze i govore jednu te istu rečenicu: “Da li vi znate da sam uz vašu muziku odrastao?”. To je neki dug njima, da oni vide kako te stvari koje imaju vanvremensko obeležje i energiju izgledaju kada se izvode uživo – navodi Karajlić.

Grupa „Zabranjeno pušenje“ objavila spot za pesmu „Nova godina“

Beogradska kulturna mreža, kao organizator festivala, ima posebno zadovoljstvo što je dr Nele Karajlić odlučio da za povratak izabere najmasovniji festival u zemlji. A, gde će, na zadovoljstvo pubilke iz zemlje i inostranstva, nastupiti na spektakularnoj, glavnoj bini.
Belgrade Beer Fest se ove godine održava od 15. do 19. avgusta na Ušću. Uskoro će biti objavljeno još imena domaćih i stranih muzičara koji će nastupati na tri festivalske bine.
Producent festivala je Beogradska kulturna mreža, uz podršku Skupštine Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Srbije.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde