BBC uvrstio Exit na listu najvećih festivala na svetu

0
77

U svega sedam dana jedan od najcenjenijih medija na svetu, britanski javni servis BBC, uvrstio je Exit na svoje izuzetno čitane i uticajne liste čak dva puta!

BBC uvrstio Exit na listu najvećih festivala na svetu
Petrovaradinska tvrđava, Foto: Promo / Exit

Aktuelni nosilac titule najboljeg velikog evropskog festivala Exit, uvršten je na listu od sedam najvećih svetskih festivala. Tako se našao u društvu drugih festivalskih giganata kao što su Glastonbury, Rock in Rio i Woodstock Poland! BBC navodi da se Exit “održava na tvrđavi u Novom Sadu u Srbiji. A, samo prošle godine na festival je išlo preko 200.000 posetilaca iz preko 60 zemalja sveta”. Istovremeno na drugoj listi, gde je upravo Exit odabran među deset muzičkih događaja sa najboljim lokacijima, BBC zaključuje da je Petrovaradinska tvrđava “jedna od najuzbudljivijih festivalskih lokacija u Evropi”!

Vodeći svetski mediji: Umesto Ibice pravo na Exit – najkul festival Evrope

Exit je izdvojen uz druge događaje kojima je lokacija jedan od glavnih aduta, kao što su Fuji Rock u Japanu; engleski End of the Road Festival; škotski Tiree Music Festival; norveški Træna Festival; ali i svetski poznata dvorana “The Royal Albert Hall” u Londonu. BBC u tekstu Exit opisuje kao festival koji “neguje svoj revolucionarni duh”. Podsećaju da je nastao iz aktivizma koji je i danas prisutan, kao i da se tokom godina razvio u događaj koji nije orijentisan na samo jedan muzički žanr, te da na festivalu postoji obilje roka i elektronske muzike.

EXIT PUSTOLOVINA: Moje leto ljubavi

U godini kada je po drugi put u poslednjih pet godina poneo titulu najboljeg velikog evropskog festivala, Exit i ove godine privlači pažnju najuticajnijih svetskih medija. Tako je američki CNN nedavno naveo festival na tvrđavi kao jednu od obaveznih stavki pri poseti Srbiji. “Biznis biblija” “Forbes” kao glavni adut Exita označio je ovogodišnji program. I drugi prestižni mediji osvrnuli su se na fenomen Exita, pa je “Financial Times” u opširnom članku o Srbiji, nazvao festival “Glastonbury na Dunavu”. “Daily Mail” je uporedio Exit sa još jednom popularnom destinacijom za mlade i zaključuje: “Ako su vam dosadili pozeri i gužve na Ibici, bukirajte sebi kartu za Exit!”, ističući Petrovaradinsku tvrđavu kao impresivnu srednjevekovnu lokaciju. U svojem globalnom kalendaru najboljih svetskih događaja, “The Guardian” je za jul izdvojio Exit, iako je poznato da je ovaj mesec tradicionalno krcat muzičkih događanjima!

„Gardijan“, „Mirror“, „Bild“ i drugi svetski mediji tvrde: Exit veći nego ikada!

Četvorodnevne ulaznice za Exit (12-15. jul) u prodaji su po aktuelnoj ceni od 7.490 dinara samo do ponedeljka, 9. jula. Posle će cena paketa ulaznica biti 12.990 dinara.
PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde