Play Media Day 04: Banjaluka i ove godine na mapi kreativne industrije

0
59

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 04 okupio je 7. juna u Banjaluci oko 1.000 domaćih i regionalnih posetilaca.

Play Media Day 04:

Banjaluka je i ove godine pozicionirala na mapi kreativne industrije regiona. Predstavnici medija, kompanija, kreativnih agencija, institucija, ali i brojni studenti, nisu krili oduševljenje bogatim programom. Četiri panela i 18 predavanja odvijali su se u tri konferencijska prostora prepuna posetilaca u CineStar 4DX Delta Planet Banjaluka.

Program ovogodišnjeg događaja činilo je oko 40 svetskih, regionalnih i domaćih stručnjaka. Oni su podelili svoja znanja; primere dobre prakse; savete i trendove iz oblasti komunikacija; medija; novih tehnologija; kreativne ekonomije; dizajna; odnosa s javnošću; marketinga; gaming industrije; i preduzetništva.

Play Media Day 04 okuplja 7. juna kreativnu industriju u Banjaluci
Play Media Day 04: Banjaluka i ove godine na mapi kreativne industrije regiona

Kvalitetna edukacija, povezivanje i uspostavljanje novih poslovnih saradnji i ove godine su bili neizostavan deo događaja. Pored konferencijskih sala, koje su već dobro poznate kao Uran, Merkur i Jupiter, CineBar u okviru CineStara, bio je posvećen upravo kreiranju kontakata, prijateljstava i novih poslovnih priča. Mnoge interaktivne zone u pauzama između predavanja i panela, upotpunile su ugođaj za posetioce. Najsrećniji posetioci osvojili su brojne poklone i nagrade, te sa događaja otišli prepuni pozitivnih utisaka i sa osmehom na licu.

Od Jacka Murraya (MediaHQ, Irska) prisutni su saznali zašto je storytelling važan u odnosima s javnošću, i kako da na najbolji način ispričamo nečiju priču. S njim se složila i Eva Zahrawi Ruiz (brend i marketing direktorka, Holandija) koja je napomenula da svi treba da ispričamo dobru priču, te da je outdoor marketing prošlost. Kako se kroz integrisanu priču povezati sa potrošačima, naučili su prisutne Vladimir Mitrović i Marko Marjanović iz agencije Ovation BBDO – “Integrisan pristup nadmoćan je u borbi za pažnju potrošača”.

STANKO CRNOBRNJA: Među mojim studentima je mnogo kreativnih, maštovitih i talentovanih mladih ljudi
Play Media Day 04: Banjaluka i ove godine na mapi kreativne industrije regiona

Na ovogodišnjem Play Media Day 04 mnogo se pričalo o novim tehnologijama i digitalnoj transformaciji.
– Imamo li mogućnost izbora kao ljudi u svetu digitalne transformacije? Kao svesna bića na individualnom nivou imamo mogućnost izbora, ali i odgovornost da budemo čovek u svetu robota – super-human – poručila je Larisa Halilović, ekspertica za obrazovanje.
Miloš Trkulja, savetnik za strateški razvoj, rekao je da je tranzicija digitalne transformacije toliko velika, da ne znamo kako će izgledati za nekoliko godina, sa zaključkom da je digitalna transformacija jedini pobednik marketinga.

Igor Grmuša, country manager agencije Degordian Srbija, govorio je o novim tehnologijama u službi marketinga. Danijel Subotić (ASW inženjering) i Dominik Šafarić (Styria.AI) fokusirali su se na izazove i širinu mašinskog učenja. Ono što je bitno  – mašinsko učenje “neće uništiti svet”!

Zaljubljen i kreativan momak: Ljubavna poruka od slatkiša
Play Media Day 04: Banjaluka i ove godine na mapi kreativne industrije regiona

Paneli su, kao i uvek privukli najviše pažnje. Doneti su i razni zaključci na interesantnim diskusija. Između ostalog, da agencije na Balkanu mogu da pariraju svetskim trendovima, uz napomenu da se briše razlika između digitalnih i tradicionalnih agencija. “Influenser” postaje zanimanje, koje pored svih prednosti, sa sobom nosi i veliku odgovornost. Podkast je medij budućnosti i definitivno novi kanal komunikacije za oglašivače.

Daniel Ackermann, osnivač agencije Degordian, podsetio je da je ljubav u poslu najvažnija, a da prioritet uvek treba da bude učenje, a ne zarada. Neizostavne su bile i teme o PR-u, dizajnu, kulturi i kreativnoj industriji. Play Team, koji je organizator događaja, opravdao je očekivanja posetilaca. Pokazao se i ove godine kao odličan domaćin. Mnogobrojni gosti su prvi put posetili grad na Vrbasu, te iskoristili priliku da svoj boravak produže i na predstojeći vikend, kako bi obišli turističke i kulturne destinacija Banjaluke i okoline. Play Media Day je ponovo dokazao da je fantastičan spoj edukacije, networkinga i zabave.

PRiZnanje 2019 za Beogradsku filharmoniju
Play Media Day 04: Banjaluka i ove godine na mapi kreativne industrije regiona

Partneri Play Media Day 04 su: Delegacija EU u Bosni i Hercegovini; OSCE; Grad Banjaluka; Addiko Bank; Mtel; Huawei; Molson Coors i Staropramen; Teleklik; Sensation; Franck; Manja; Avon; Hotel Vidović; Travel4Fun; Pickbox; i CineStar.

– Vidimo se iduće godine na Play Media Day 05! Ne zaboravite, komunikacija je beskonačna! – poručili su na kraju organizatori.

PR / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde