Dva žirija na banjalučkom Demofestu

0
205

Na Demofestu, koji će se ove godine održati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, novitet desetog jubilarnog izdanja su dva žirija.

demofest banjalučki festivalOvogodišnji banjalučki festival Demofest ugostiće čak 50 demo bendova, koji će nastupiti na dve bine Demofesta. Budnim okom će ih pratiti članovi žirija. Jedan žiri će biti zadužen za ocenjivanje nastupa takmičarskih demo bendova na velikoj, Basstion bini, dok će drugi imati zadatak da pomno prati umešnost takmičara koji će svirati na manjoj, Beton bini.

Žiri na Basstion bini 

Žiri Demofesta i ove godine čine eminentni muzičari, producenti i novinari. Na Basstion bini ocenjivaće: Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, hip hop muzičar i član grupe “Bad Copy”; Zoran Predin, rock muzičar i lider sastava “Lačni Franz”; Boris Leiner, muzičar i vajar, poznat i kao bubnjar “Azre” i “Vještica”; i Đorđe Mišić, bivši basista i član žirija Demofesta sa najdužim stažom. Žirijem će, kao i do sada, predsedavati Brankica Janković, direktorka i idejni tvorac Demofesta.

demofest

Žiri na Beton bini 

U žiriju na Beton bini biće: Nikola Kolja Pejaković, muzičar, glumac, scenarista i reditelj; Momir Momo Nikić, kompozitor, tekstopisac, aranžer, producent i gitarista grupe “Balkan Express”; i Savo Drakulić, PR Demofesta i novinar online magazina Bosonoga.com.

Žiri Basstion bine će odabrati po četiri benda tokom dve polufinalne večeri, dok će njihove kolege na Beton bini izabrati po jedan najbolji demo bend. Ovih deset takmičarskih demo bendova će tokom treće, završne večeri dobiti priliku da zasviraju u finalu Demofesta, i tako dobiti priliku da osvoje neku od prestižnih nagrada festivala.

Glavna nagrada destog Demofesta iznosi 3.500 evra, a u nagradni fond je uključena produkcija i snimanje albuma. Vicešampion će dobiti iznos od 2.000 evra za nabavku binske opreme, a trećeplasirani demo bend će za istu namenu biti nagrađen sa 1.000 evra.

Žiri Demofesta će i ove godine tradicionalno dodeliti nagradu “Plavi bas” najboljem basisti festivala, u znak sećanja na Igora Kašikovića Kaleta.

U revijalnom programu će nastupiti Rudimental DJ set; Marky Ramone; Ky-Mani Marley; “Freemasons”; Funkerman; “Dubioza kolektiv”; kao i Edo Maajka; “Bad Copy”; “Lačni Franz” i “Projekt Rakija”. Zasviraće i prošlogodišnji pobednici “Seine”, “Letarg” i “Degeneza”. Za lokalnu podršku biće zaduženi “Sopot”, “Shanghai Street Fight” i “Važno obavještenje”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde