Banjalučki Demofest nominovan za UK Festival Awards

0
117

Banjalučki Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, i ove godine se našao na UK Festival Awards listi. Ponovo je među nominovanima za prestižnu nagradu u kategoriji “Best Overseas Festival”, odnosno najbolji festival van Velike Britanije.

banjalučki demofestBanjalučki Demofest je prvi i jedini festival iz Bosne i Hercegovine, koji je nominovan za ovo priznanje. Tako se još jednom našao u društvu najboljih i najvećih evropskih festivala, kao što su Sziget, Roskilde, Exit, Outlook i drugi.

Vegani i vegetarijanci na Demofestu

banjalučki demofestPobednik u spomenutoj kategoriji se određuje online glasovima. Ukoliko želite da se Demofest nađe u samom vrhu evropskih muzičkih festivala, možete glasati na OVOM linku u sekciji pod rednim brojem 8. Sistem glasanja je veoma brz i jednostavan. Sve što je potrebno je da posedujete e-mail adresu. Takođe, ukoliko želite, možete preskočiti ostale kategorije, koje nije obavezno ispuniti. Organizatori, koji stoje iza UK Festival Awards, ostavili su opciju da možete osvojiti i ulaznice za neke od najpoznatijih evropskih festivala, a samo glasanje je otvoreno do 23. oktobra.

Demofest 10: Četiri izložbe i dve muzičke promocije

UK Festival Awards – Ova nominacija dolazi u vreme kada se uveliko spremamo za 11. izdanje Demofesta, što nam je svakako vetar u leđa. Takođe, ovo je dokaz da se za kvalitet Demofesta čuje mnogo dalje nego što je to ex-Yu područje, na koje smo primarno fokusirani. To je potvrđeno i kanadskim priznanjem, odnosno listom festivala koji imaju najbolji odnos sa publikom. Zbog toga ne sumnjam da ćemo imati njenu podršku – navela je Brankica Janković, direktorka Demofesta.

Novi „gusarski“ hit „Lačnog Franza“ – „Kad smijem se u snu“

Jedanaesti Demofest će biti održan od 19. do 21. jula 2018. godine na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Izvor: Bosonoga

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde