Banja Luka Fest – svetske zvezde na tvrđavi Kastel

0
47

Ovog leta organizovaće se novi muzički festival u regionu.

Banja Luka Fest - svetske zvezde na tvrđavi Kastel

Prvi Internacionalni muzički festival Banja Luka Fest održaće se na tvrđavi Kastel, od 25. do 30. avgusta. Svetske zvezde, glamur, crveni tepih, spektakularni koncerti, brojne poznate ličnosti iz celog regiona, veliki broj medijskih kuća, posetilaca i još mnogo toga desiće se u šest festivalskih dana.

Svečano otvaranje Festivala, o kome će uskoro biti više reči, organizatori najavljuju kao do sada neviđen muzički spektakl. Među svetski poznatim imenima, koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel, najviše pažnje svakako privlači najpoznatija fado diva Mariza. Čuvena Portugalka ove godine slavi 20 godina muzičke karijere. U okviru svoje slavljeničke turneje će posetiti i Banjaluku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje.

Koncert Zdravka Čolića na Kastelu oborio sve rekorde
https://flic.kr/p/2jbddax

– Uz velike zvezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih šest festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mesta dobrih susreta. Uprkos trenutnoj situaciji i mnogobrojnim izazovima, uspeli smo da dovedemo velike izvođače kao što su Mariza, Luka Šulić (2Cellos), Amira Medunjanin, Zvonko Bogdan i “Bijelo dugme” – rekla je Biljana Čigoja, direktor Banja Luka Festa.

– Ovo je tek početak. Cilj nam je da ovaj festival postane tradicionalni, i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umetnosti i muzike. Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banjaluka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu! – dodala je Čigoja.

Atraktivna festivalska lokacija, velika scena tvrđave Kastel, za potrebe festivala biće posebno prilagođena. Za ovu prilliku organizatori pripremaju sedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju. Na taj način publici će ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde