Američka baletska trupa “Ballet Magnificat!” 22. maja u Domu omladine Beograda

0
127

ballet magnificat skrovište“Ballet Magnificat!” donosi spektakl svetskih razmera, u režiji i izvedbi izuzetnih profesionalaca.

Povodom svetske turneje američki balet “Ballet Magnificat!” četvrti put dolazi u Srbiju. Na velikoj sceni Doma omladine Beograda izvešće 22. maja predstavu “Skrovište”. Celokupano gostovanje biće humanitarnog karaktera. To je želja organizatora, ali i ponos na prošlogodišnje nastupe kada su prikupljena znatna novčana sredsta za pomoć deci bez roditelja; deci na transplantaciji bubrega; i Centru za gluve i nagluve u Nišu. Ove godine prihod od ulaznica doniraće se Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba opštine Pančevo.

„Hazarski rečnik – Lovci na snove“: Balet po romanu Milorada Pavića
ballet magnificat skrovište
Foto: Facebook / Ballet Magnificat!

Američka baletska trupa “Ballet Magnificat!” donosi spektakl svetskih razmera! Celokupan nastup, u trajanju od dva sata, biće inspirisan istinitom istorijskom pričom iz Drugog svetskog rata, po knjizi “Skriveno mesto” autorke Kori Ten Bum. Trupa od 18 balerina i baletana ispričaće posetiocima životnu priču dve sestre, Kori i Betsi. One su se hrabro suprotstavile zlu koje preovladalo u njihovom svetu. Radnja je smeštena u Holandiji i Nemačkoj 1940. kada nacisti vrebaju ulicama, i kadSkriveno mestoa su sestre nudile spas u svom skrivenom utočistu, ali bivaju deportovane u Rejvensbruk, ozloglašeni koncentracioni logor. U logoru doživljavaju ekstremnu glad, težak rad i ponižavajuće uslove života. Posle beskrajnih nedelja provedenih u logoru, Betsi biva saslušana, nemilosrdno pretučena i ubijena u rukama “Gospođice Zmije”. A, Kori hrabro dočekuje Savezničko oslobađanje Evrope i postoje međunarodno priznati mirovni aktivista. Nakon završetka jedne mirovne konferencije, Kori se susreće licem u lice sa osobom odgovornom za smrt njene sestre.

15. Noć muzeja: Beli i crni labud na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu
ballet magnificat skrovište
Foto: Facebook / Ballet Magnificat!

Da li može da joj oprosti i da zagrli svog bivšeg neprijatelja… to će se saznati u specijalnoj baletskoj izvedbi 22. maja u Domu omladine Beograda.

Turneju u Srbiji trupe “Ballet Magnificat!” organizovali su Udruženje Krugovi umetnosti; EUS Srbija; PEUS; i Centar Zvezde; uz podršku Doma omladine Beograda i Eventima, preko čije se prodajne mreže mogu nabavite ulaznice po ceni od 500 dinara.ballet magnificat skrovište

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde