28. BELEF: Balkanski bluz grupe “Mostar Sevdah Reunion” 1. jula

0
112

Bosanskohercegovački kulturni ambasadori sevdaha dolaze ponovo u Beograd. 

28. BELEF: Balkanski bluz grupe "Mostar Sevdah Reunion" 1. jula
Balkanski bluz majstori i ambasadori sevdaha – “Mostar Sevdah Reunion”, Foto: BELEF

U ponedeljak 1. jul (21h) na Platou ispred Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u okviru 28. BELEF-a, koncert će ordžati grupa “Mostar Sevdah Reunion”. Muzički stil sastava iz Mostara gotovo u celini se sastoji od sevdalinki i romske muzike u modernim aranžmanima. Možda je najbolji opis muzike ovog benda “balkanski bluz”. Idejni osnivač grupe je Dragan Šestić, koji je i njen producent i menadžer.

Sreta i “Mostar Sevdah Reunion” na vrhu svetske top liste

Prvi album snimili su 1999. za izdavačku kuću “World Connection” iz Holandije. Usledila je saradnja sa renomiranim muzičarima na polju romske muzike Šabanom Bajramovićem i Ljiljanom Batler. Među gostima na nekim od njihovih diskova su i poznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, kao i majstori balkanske trube Boban Marković i Neat Veliov. Nastupali su na najprestižnijim world music festivalima širom Evrope, na kojima su osvojili nekoliko muzičkih nagrada. Svaki njihov nastup je ispraćen ovacijama.

Članovi grupe su: Mišo Petrović (gitara); Sandi Duraković (gitara); Marko Jakovljević (bas); Senad Trnovac (bubnjevi); Vanja Radoja (violina); Gabrijel Prusina (klavir); Antonija Batinić (pevačica); Milutin Sretenović Sreta (pevač). Cena ulaznice za ovaj koncert je 600 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde