Beogradska premijera filma “Balkanska međa” 19. mart u Sava centru

0
456

Novi blokbaster Miloša Bikovića stiže u bioskope.

Beogradska premijera filma "Balkanska međa" 19. mart u Sava centru
Miloš Biković i Aleksandar Radojičić u filmu “Balkanska međa”, Foto: Promo

Na dvadesetu godišnjicu bombardovanja Srbije, u bioskope stiže film “Balkanska međa”. Ova akciona drama inspirisana je stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini. Svečana beogradska premijera filma zakazana je za 19. mart u Sava centru. U bioskopima širom Srbije biće na repertoaru od 21. marta.

Trejler za “Balkansku među”, film u bioskopima od 21. februara
Beogradska premijera filma "Balkanska međa" 19. mart u Sava centru
Milena Radulović, Foto: Promo

Ova 24 časovna akcija od velike geopolitičke važnosti, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata. Ovaj filmski spektakl, iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu dva naroda.

MILOŠ BIKOVIĆ: Ispitujem svoje granice
Beogradska premijera filma "Balkanska međa" 19. mart u Sava centru
Specijalni gost Emir Kusturica, Foto: Promo

Zahvaljujući producentskoj kući “Arhangel studios”, na čijem se čelu nalaze glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom, snimao je većinu scena na autentičnim lokacijama u Srbiji. Glavne uloga tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca. Pored Bikovića i Radonjića, u “Balkanskoj međi” gledaćemo i Milenu Radulović; Aleksandra Radojičića; Aleksandra Srećkovića Kuburu; Srđana Žiku Todorovića… a Emir Kusturica je specijalni gost i igra epizodnu rolu. Sa ruske strane, glavne uloge tumače Goša Kucenko i Anton Pampušni.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde