“Balkanopolis & prijatelji” u Novom Sadu i Beogradu početkom februara

0
58

Harizmatični multiinstrumentalista i pevač svetskog kalibra je sa “Balkanopolisom” proteklih godina osvajao Aziju. Održali su brojne koncerte u Maleziji, Iranu, Emiratima… i ponajviše u Kini gde ih je publika neizmerno zavolela i prihvatila kao svoje. O njihovoj ogromnoj popularnosti u Kini svedoči i dokumentarni film koji o njima već pola godine snima kineska CCTV televizija.

"Balkanopolis & prijatelji" u Novom Sadu i Beogradu početkom februara

Naš poznati i širom sveta priznati umetnik Slobodan Trkulja i njegov sastav “Balkanopolis” nastavljaju sa serijalom koncerta “Balkanopolis & prijatelji”, za koji se proteklih godina uvek tražila ulaznica više. Održaće ih u Novom Sadu 7. februara u SNP i u Beogradu 8. februara u Sava centru.

Pred koncert: Slobodan Trkulja sa vitezovima “napao” tržni centar

Serijal “Balkanopolis & prijatelji” započeli su još 2015. velikim koncertom u Beogradu, u Areni. Tada su sa njima kao prijatelji nastupili fado diva Mariza; soul zvezda Olita Adams; najpoznatija afrička zvezda Baaba Maal; i drugi. Za nove spektakularne koncerte “Balkanopolis & prijatelji” spremili su posebno iznenađenje. Muziku će izvesti sa egzotičnim prijateljima koje su upoznali na putovanjima po Dalekom istoku.

"Balkanopolis & prijatelji" u Novom Sadu i Beogradu početkom februara
Foto: Anastasija Anja Zec

Ulaznice po ceni od 1.500; 1.800; 2.100; i 2.500 dinara mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket Visiona, kao i na blagajni Sava centra. A za Novi Sad ulaznice u pretprodaji po ceni od 1.500; 1.800; i 2.000 dinara možete uzeti na blagajni SNP i Gigstix prodajnim mestima.

VULKAN EMOCIJA: Božo Vrećo u rasprodatom Sava centru

Trkulja i “Balkanopolis” izvode jedinstvenu muziku. Zasnovana je na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana, pravoslavnom pojanju, uz gajde, tambure, kavale, gitare i bubnjeve, Trkuljin prepoznatljiv nežan, ali i moćan glas. Pored energičnih nastupa poznati su i po ekscentričnim frizurama i modernim kostimima kao iz Tolkinovih bajki.

Pjevačka družina Svetlane Spajić objavila etno izdanje “Igrali se konji vrani”

– U kojoj god dvorani da sviramo to je mesto na kome muzika “Balkanopolisa” dobije novu dimenziju. Mesto gde hrabro zakoračimo u novo i drugačije. Razmena energije sa publikom je posebna. Muzika nas sjedini toliko da postanemo bliski prijatelji, zagrljeni, prožeti istom emocijom koja ostane da diše u nama još dugo posle. Jedva čekam nove susrete sa publikom i uzbuđen sam jer ćemo na koncertu imati drage goste iz inostranstva. Pozvali smo prijatelje koje smo stekli na proputovanjima širom sveta. Da pokažemo svu lepotu naših različitosti i istovremeno svu lepotu onog što nas čini istim! – izjavio je jedan od najkreativnijih umetnika Slobodan Trkulja, umetnik koji svira preko 15 instrumenata.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde