Sanja Ilić i “Balkanika” objavili album “Stand Up”

0
536

Novi album “Stand Up” grupe “Balkanika” donosi potpuno novi doživljaj.

sanja ilić i balkanikaSanja Ilić, kao lider i kompozitor grupe, vraća se svojim muzičkim početcima, pop-roku, ali etno Srbije i Balkana nije napušten. Prvi put od nastanka grupe, produkcija albuma je obogaćena muškim vokalom Mladena Lukića, što daje čvrstinu i snagu izvođenja. A sačuvani su predivni etno vokali Nevene Stamenković, Danice Krstić i Marije Bjelanović.

„Piloti“ i „Balkanika“ na vlasotinačkom „Vinskom balu“

sanja ilić i balkanika
Mladen Lukić, prvi put od nastanka grupe da su numere obogaćene muškim vokalom, Foto: www.sanjabalkanika.com

U grupi su izvrsni muzičari Aleksandar Radulović Sale – perkusije, Milan Jejina Jeqi – bubanj, Bane Marković – bas, Nebojša Nedeljković Ćela – gitare, i dvojica trubača Vlada Jovanović i Vlada Mandić, uz nezaobilaznog profesora Ljubu Dimitrijevića na drvenim etno instrumentima, koji je jedini u grupi od njenog osnivanja. I na kraju ili na početku tu je Sanja Ilić na klavijaturama.

Rastko Aksentijević snimio autorsku pesmu „Tako malo vremena“

sanja ilić
Sanja Ilić, lider i kompozitor grupe, Foto: www.sanjabalkanika.com

Na albumu “Stand Up” nalazi se 12 pesama. Većina numera je na engleskom jeziku. Pesma “Balkanike”, u originalnom nazivu “Don’t Cry”, prepevana je sa engleskog na srpski jezik, što mnogi smatraju raritetom u srpskoj muzičkoj produkciji. Upravo je ova srpska verzija, koja se zove “Za kraj”, najavni singl novog albuma grupe. Za pomenutu pesmu, završen je i spot u produkciji IDJ, koji je režirao Andrej Ilić, Sanjin sin. Kako kažu u sastavu, emitovanjem ovog spota na kanalu Youtube i televizijama, počinje novi muzički život “Balkanike”.

Žika Jelić posle saobraćajke dobro, motor uništen

Moguće je očekivati da će se još neke pesme prepevati na srpski jezik. Interesantno je da je grupa već od juna 2015. uvrstila sve nove kompozicije u koncertni repertoar. Tako se na najbolji način pokazalo kako pesme “rade” na koncertima.

Inače, pesmu “Za kraj” potpisuju kao autori muzike Aleksandar Sanja Ilić i Boris Krstajić, kojije i aranžer, a tekst je napisala Danica Krstajić. Pevač Mladen, koga je šira publika upoznala tokom takmičenja “X faktor”, izuzetno je ekspresivan, snažan, a opet senzibilan i nežan.

AVANTURE AUTOSTOPERA (6): Kako smo prespavali na italijanskom groblju

Evo verzije i na srpskom i na engleskom jeziku:

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde