Balet na ledu “Krcko Oraščić” 7. decembra u Sava centru

0
122

Beogradska publika ponovo će moći da uživa u muzičkom spektaklu ruskih klizača.

Balet na ledu

Spektakularni balet na ledu “Krcko Oraščić”, u izvođenju Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga, najavljen je za 7. decembar u Sava centru. Najbolji ruski klizači stižu u srpsku prestonicu u organizaciji “Team System Musica”.

“Disney On Ice – Čarolija na ledu”: Šest predstava u Štark areni

Ansambl Ruskog državnog baleta na ledu čini 36 klizača – baletskih umetnika i pobednika na Olimpijskim igrama, svetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava.
Ruski državni balet osnovan je 1967. godine. Od tada izrasta u kulturni brend Ruske Federacije i dobija epitet Državni, koji se u Rusiji dodelјuje samo umetničkim trupama koje svoju umetnost prikazuju na najvišem umetničkom nivou dostojnom tradiciji i ukorenjenoj kulturnoj baštini Ruske Federacije. Baletski umetnici dostigavši vrhunac u karijeri tokom igranja na scenama, postaju članovi Državnog baleta na ledu.

“Mačak i skakutavo jaje”, nova knjiga za decu Andrije Miloševića

Baletska predstava “Krcko Oraščić” svojom pričom vodi gledaoce u imaginarni svet mašte kroz prikaz vrhunskog umeća na ledu sa akcentom na baletsku umetnost. Klasične baletske figure prilagođene su izvođenju na ledenoj podlozi. Izvode se sa savršenstvom i lakoćom, što kao rezultat ima vrhunsku predstavu.

Dečji dan na Novom Beogradu uz premijeru crtaća “Fiksizi Majstorčići”

U predstavi se koriste i kostimi rađeni po idejama najpoznatijih ruskih kostimografa. Gracioznost klizača, maštovita kostimografija i scenografija, specijalni efekti, veštine umetnika uz vanvremensku muziku Čajkovskog, omogući će publici uživanje u prvoklasnom umetničkom događaju.

Cene ulaznica za balet na letu “Krcko Oraščić” u Sava centru su 1.800; 2.200; i 2.900 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde