Bajkovit nastup švedskog benda “Koop Oscar Orchestra” na Kalemegdanu

0
59

Musicology Barcaffè Sessions predstavlja novi koncept koncertno–festivalskog iskustva, na kome posetioci imaju priliku da uživaju u intimnim klupskim nastupima velikih svetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvezda, koje obično nastupaju u većim prostorima. 

Bajkovit nastup švedskog benda "Koop Oscar Orchestra" na Kalemegdanu
Foto: Anastasija Asja Zec / Promo

U ovom konceptu i na ovaj način se zadržava taj intimni trenutak, kontakt između izvođača i publike, koji se izgubio u velikim halama i festivalima. A, ljubiteljima kvalitetnog zvuka nudi se nešto što u regionu do sada nisu mogli da iskuse. Takav je bio i nastup švedskog benda “Koop Oscar Orchestra”, u nedelju, 24. juna, na Kalemegdanu, gde je publika zajedno sa pevačicom u glas pevala najlepše note njihovih pesama.

Musicology Barcaffè Sessions: Angie Stone na teniskim terenima Kalemegdana
Bajkovit nastup švedskog benda "Koop Oscar Orchestra" na Kalemegdanu
Foto: Anastasija Asja Zec / Promo

Na Beogradskoj tvrđavi “Koop Oscar Orchestra” je, po oceni publike, imao jedan nesvakidašnji i bajkovit nastup. Na početku koncerta odsvirali su kultnu pesmu “Devojko mala”. Muzičari su potom izveli stare i nove svoje hitove. Oscar Simonsson, tvorac ovog orkestra, izjavio je da je želeo da se oduži Beograđanima što već treći put dolaze na njihov koncert. A, i da se zahvali Bitef Art Café-u što i dalje promoviše i donosi žive svirke. Ovacije pred bis su trajale nekoliko minuta. Na osnovu oduševljenih reakcija publike sigurno je da će “Koop Oscar Orchestra” ponovo doći u Beograd.

„2Cellos“ 8. septembra na Kalemegdanu
Bajkovit nastup švedskog benda "Koop Oscar Orchestra" na Kalemegdanu
Foto: Anastasija Asja Zec / Promo

Sledeći koncert u serijalu održaće svetska r’n’b diva Angie Stone. Ona će 1. jula nastupiti na teniskim terenima omeđenim kalemegdanskim zidinama. Pevačica će prvi put pevati u Srbiji i pred Beograđanima.
– Apsolutno sam oduševljena što ste odlučili da me ugostite u svojoj zemlji i dopustili da radim ono što najbolje znam, a to je muzika. Radujem se što ćemo se družiti. Šaljem vam poljupce dok se konačno ne upoznamo! – poručila je Angie.

Ponovo zapevali na srpskom: Norveški pankeri obradili pesmu „Deda Mraze“


Ona je planetarno poznata po svom broj jedan hitu “Wish I didn’t miss you”, nastupala je u najvećim svetskim halama, a sada će ekskluzivno nastupati u Srbiji pred svega nešto više od hiljadu ljudi, koliko je i pušteno karata u prodaju.

Zbog velikog uspeha Musicology serijala u Srbiji, koncept je prebačen i u Sloveniju. Tako će Angie nastupiti 3. jula u Ljubljani.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde