Bajaga i Instruktori sa horom i orkestrom slave jubilej u Sava centru

0
105

Povodom obeležavanja jubileja, 35 godina benda, sprema se velika fešta i nastup, drugačiji od svih do sada.

Bajaga i Instruktori sa horom i orkestrom slave jubilej u Sava centru
Foto Nebojša Babić

Bajaga i Instruktori održaće 5. decembra specifičan koncert u beogradskom Sava centru – sa horom i orkestrom! “Koncert sa rok grupu, orkestar i hor”, kako glasi zvaničan naziv ovog nastupa, biće pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića. Ulaznice koštaju od 1.800 do 2.800 dinara, a mogu da se nabave preko prodajne mreže Tickets i na blagajni Sava centra. Pokrovitelj koncerta je Grad Beograd.

Momčilo Bajagić Bajaga i bend odlučili su da se upuste u ovu avanturu podstaknuti sjajnim prijemom ovogodišnjeg nastupa sa simfonijskim orkestrom “Impresija” na Evergrin festivalu u Nišu. Tada su posetioci mogli da čuju kako u drugačijim, raskošnim aranžmanima, zvuče hitovi iz svih faza karijere benda – “Zažmuri”; “Bilo bi lako”; “Dvadeseti vek”; “Dobro jutro”; “Od kada tebe volim”…

GODUM 2019: Nagrađeni Bata Kovač, Bajaga, “Neverne bebe”…
Bajaga i Instruktori sa horom i orkestrom slave jubilej u Sava centru
Foto Nebojša Babić

Bajaga ističe da je ideja o takvom koncertu potekla od Vojkana Borisavljevića.
– Uradili smo tada samo 12 pesama u tim aranžmanima, i to stvarno dobro zvuči. Onda nam je palo na pamet, pošto je 35 godina benda, da to proslavimo na malo svečaniji način, sa orkestrom i horom. Na bini Sava centra će biti stotinak muzičara. Sviraćemo velike hitove, i to one pesme koje su zgodne da se urade na taj način. Orkestar “Impresija” je u Nišu bio fenomenalan, ali ćemo sada imati duplo više gudača, duvača… Biće puniji zvuk, to je uvek kod velikog orkestra tako – kaže Bajaga.

O gostima Bajagić, za sada, ne želi da priča.
– Nikad ih ne najavljujemo. Biće ih, sigurno, jer nam trebaju za neke pesme. Koncert će trajati kao i svaki drugi naš nastup – sa bisevima, više od dva sata. Biće i pesama koje dugo nismo svirali. U Beogradu, recimo, dugo nismo izvodili “Buđenje ranog proleća”, a to je idealna pesma za takav nastup – rekao je Bajaga.

Veliki uspeh prvog Montenegro Beer Festa, drugi će 2020. otvoriti Bajaga

Popularni roker najavljuje da se ovakvi koncerti planiraju i u Ljubljani, Novom Sadu, Banjaluci, Skoplju, Zagrebu i drugim gradovima regiona, i to svugde sa lokalnim orkestrima.
– Onda bi bilo dovoljno da sa nama ide samo Vojkan kao dirigent, ali to je sve predviđeno za iduću godinu. Koncert u Sava centru je veliko finale turneje posle albuma “U sali lom”, pored toga što je proslava jubileja, i onda je logično da to bude u Beogradu! – zaključio je Bajaga, koji se sa Instruktorima vraća u Sava centar tačno deceniju posle tri spektakularna koncerta, kada je takođe obeležen jubilej, 25 godina benda.

PR / Foto: Nebojša Babić

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde