“Bajaga i Instruktori” napravili u pulskoj Areni – lom

0
208

U jubilarnoj, 35-oj godini postojanja, grupa “Bajaga i Instruktori”, zasvirali su u veličanstvenom ambijentu pulske Arene.

"Bajaga i Instruktori" napravili u pulskoj Areni - "lom"
Foto: Prinntskrin YouTube / Regional Express – Nezavisni Istarski Portal

Prema pisanju hrvatskih medija Momčilo Bajagić i muzičari iz njegovog benda održali su koncert za pamćenje 11. avgusta u Puli. “Bajaga oduševio Puljane”, “Bajaga iznad politike, publika uživala u Areni”, “U Puli lom – samo nam je ljubav potrebna” – neki su od naslova reportaža sa koncerta. I svi izveštači se slažu – Bajaga je napravio u pulskoj Areni – lom! Pre svega svojim vanvremenskim hitovima, sjajnim izvođenjem i pozitivnom energijom.

MOMČILO BAJAGIĆ BAJAGA: Nema penzije u muzici

Jedan od najvećih rock bendova u regiji je posetiocima u antičkom rimskom amfiteatru priredio ugođaj i nezaboravnu atmosferu, podsetivši na svoje najveće hitove. A pevali su ih zajedno Bajaga i njegovi Instruktori sa armijom fanova. “Noć je kratko trajala, a nama je trebala najduža…”, stihovi su kojim je završio “službeni” (dvosatni) deo nastupa “Bajage i Instruktora” u Puli. Tako je još jednom, kao i mnogo puta do sad, potvrdio zvezdani status (kvalitetom, dugovečnošću i drugim ekonomskim parametrima osnažen). Ovako piše hrvatski portal Music box, i dodaje da je Bajaga taj status apsolutno zaslužio “godinama koje prolaze”.

Bajaga objavio spot za pesmu „Može da te ubije grom“
Članovi "Instruktora" sa fotografom Brajanom Rašićem i Bajaginom suprugom Emom u bekstejdžu Arene Foto Facebook/Brian Rasic
Bajaga sa Instruktorima, suprugom Emom i proslavljenim fotografom Brajanom Rašićem u bekstejdžu Arene, Foto: Facebook / Brian Rasic

Sve je počelo prelepom pesmom “Rimljani” sa trećeg albuma “Jahači magle” iz 1986. Naslovom, stihovima, metaforički i doslovno, logičnim početkom pred prepunom Arenom. “Sve je više varvara, a sve je manje Rimljana…” – i, zaista, jeste tako, zaključili su mnogi. Uvek je bilo. No, kad se čovek (slušalac) osvrne metaforički i doslovno (iz fan pita) pa pogleda i posluša, makar mu se malo vrati optimizam i pozitiva. Kako je često znao reći “naša publika sve mlađa i mlađa, a mi…”. I oni, možda nisu mlađi, ali svakako jesu jednako poletni kao i pre više od tridesetak godina kad su počeli unositi pozitivu u ovu našu geografiju, koja je znala biti i te kako negativna. Ili zna to biti i sad. “Sa druge strane jastuka”, “Red i mir” i “Godine prolaze” – nastavile su niz hitova koje su pevali i mladi i oni koji su ih slušali i sredinom osamdesetih.

Organizatori Belgrade Beer Festa pozvali Bajagu i „Hladno pivo“ da zajedno nastupe 2019.
pula publika
Foto: Instagram / Bajaga i Instruktori

“Zažmuri”, “Tišina”, “Plavi safir”, “Život je nekad siv, nekad žut”, “Ruski voz”… orili su se hitovi rimskim amfiteatrom u Puli, ali i zvuci nekoliko numera sa novog albuma “U sali lom” objavljenog u aprilu. Prisutni su ih sve odreda pevali horski. “Glas Istre” je naveo da je Arena bila “dobro popunjena”, i da je Bajagu sa puno emocija dočekalo oko 5.000 obožavaoca i poštovaoca njegovog bogatog kantautorskog opusa. Takođe, citirao je jednu obožavateljku: “Da u školi daju ocene za pevanje Bajaginih pesama, dobila bih barem 20 petica, ako ne i više.” Na insistiranje publike, koncert je priveden kraju posle četiri bisa!

„Bajaga i Instruktori“: Spot za pesmu „Bilo bi lako“

– Ljubav i emocije niko ne može da zabrani. Hvala Pulo na ljubavi, pažnji i svakom otpevanom stihu sa nama. Voli vas vaš Bajaga! – napisao je posle koncerta bajagić na Instagramu.

E. A. / Izvor: Glas Istre, Music box, Index

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde