Avalski toranj uz prisustvo 1.500 posetilaca ispratio 2019. godinu

0
61

“Čuvar grada” je poslednjeg vikenda 2019. godine ličio na magičnu Laponiju, domovinu Deda Mraza.

Avalski toranj uz prisustvo 1.500 posetilaca ispratio 2019. godinu
Avalski toranj, simbol Beograda, Foto: Promo

U nedelju, 29. decembra, organizovana je tradicionalna novogodišnja zabava na vrhu Avale. Tako je Avalski toranj uz prisustvo 1.500 posetilaca ispratio 2019. godinu. JP Emisiona tehnika i veze, u čijoj je nadležnosti rad Avalskog tornja, za najmlađe goste priredio je mađioničarski spektakl, druženje sa Deda Mrazom, potragu za blagom, facepainting, kreativne radionice, kao i igraonicu sa stazama za autiće. Porodičnu atmosferu upotpunila je bogata novogodišnja ponuda na etno-tezgama, gde je bilo slatkiša, suvenira, ukrasa…

Besplatan novogodišnji program za celu porodicu na vrhu Avale

Preko 1.500 posetilaca, Beograđana i gostiju prestonice, tako je ispratilo je izuzetno još jednu uspešnu sezonu. U njoj je prodato preko 186.000 ulaznica za posetu čuvenom vidikovcu, koji se nalazi na 122. metru tornja. Novogodišnjom zabavom Avalski toranj je najavio sledeću sezonu. A, koja će obeležiti prvu deceniju od svog obnavljanja.

Ulaganje u inovativne sadržaje će se nastaviti i u 2020. godini. Takođe i intenziviranje saradnje sa studentima iz IT sektora kroz otvaranje kreativnog Hubaa u sadašnjem prostoru Muzeja emisione tehnike. To će doprineti da Avala i naredne sezone bude omiljeno mesto Beograđana, ali i turista za provod u prirodi.

Preko pet hiljada posetilaca na proslavi devetog rođendana Avalskog tornja

Tokom cele 2020. godine, koja će biti godina jubileja, Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze će organizovati brojne nagradne konkurse. Jedan od njih je i konkurs za učenike četvrtog razreda osnovne škole, koji će imati zadatak da, zajedno sa drugarima iz odeljenja, kreiraju repliku Avalskog tornja, maketu od različitih materijala po izboru, na temu “Avalski toranj, simbol Beograda”.

Avalski toranj je simbol Beograda. Jedinstven je u pogledu svoje arhitekture, predstavlja jednu od pet glavnih turističkih atrakcija prestonice. Na vidikovcu tornja pruža se fantastičan pogled, zbog kojeg ga godišnje poseti više stotina hiljada posetilaca. Avalski toranj jedan je od najviših u Evropi i najznačajniji je telekomunikacioni objekat u regionu.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde