“Autopark” predgrupa na beogradskom koncertu benda “Garbage”

0
91

Grupa “Garbage” će ovog leta prvi put nastupiti u srpskoj prestonici.

"Autopark", Foto: Nemanja Đorđević
“Autopark”, Foto: Nemanja Đorđević

Održaće koncert 28. juna na Bazenima “11.april”. A, pre njih će publiku zagrejati “Autopark”, alternativni rok bend iz Beograda. Grupa će sledeće godine obeležiti 20 godina postojanja. Smatraju ih predstavnicima šugejz i dreampop pravca alternativne muzike. Njihov zvuk mogao bi da se opiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, natopljen uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka. Muziku “Autoparka” čine promišljene i autentične gitarske vinjete, melanholične harmonije, kao i istovremena ranjivost i glasni stav žene koja preispituje koncept sveta, života, pravde, kao i ljubav, gubitke, razočaranja, ljutnju i tugu, ali prvenstveno i najviše samu sebe.

Buka koja vas drži budnima: Bend “Garbage” 28. juna na Bazenima “11. april”

– Grupa “Autopark” jedna je od naših najvažnijih rok grupa, jedinstvene estetike i izraza. Njihove pesme donose poetske zapise posebnog kvaliteta o emotivnoj svakodnevici gradskog života, iz pozicije mlade žene, dosežući trajne vrednosti! – ocenio je svojevremeno Dragan Ambrozić.

Od 2000. do sad objavili su četiri albuma: “10+1” (2005); “Osećanja za poneti” (2006); “Sve dalje” (2009); i “Autopakao” (2012). Bend je 2011. započeo tradiciju izdavanja novogodišnjih singlova i svakog 31. decembra obraduje publiku novom numerom. U planu je album “La Reunion”, koji bi trebalo da izađe krajem 2019. godine. Najavljuju i koncert zakazan za 1. april 2020. u Domu omladine Beograda, kojim će se obeležiti dvadesetogodišnjica postojanja benda. Članovi benda su Ognjenka Lakićević; Nikola Berček; Miroslav Cakić (iDuhovi); Srđan Popov (Sergio Lounge); i Lav Bratuša (DarkwoodDub).

Bend “Thievery Corporation” 26. juna na stadionu Tašmajdan
"Autopark", Foto: Miloš Cvetković
“Autopark”, Foto: Miloš Cvetković

– Velika mi je čast što ćemo imati prilike da otvorimo koncert “Garbage”, bend koji veoma cenim i čije pesme dobro znam – kaže Ognjenka. Ona dodaje da su ih ne toliko muzički, koliko zbog stava, zbog mešavine besa i nežnosti, te melodičnog pevanja, poredili sa ovom velikom grupom. – “Garbage” je upravo zbog dominantnosti i snage Širli Menson već decenijama prevažan bend za ženski glas u ovom i dalje veoma muškom svetu. Da nisam na bini, bila bih u publici, tako da smo spojili lepo i korisno.

Legendarni bend “Garbage” jedan je od najpopularnijih sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina i u svetu ali i u Srbiji. Poslednji put nastupili su u našoj zemlji 2005. na Exitu. Imali su i najavljivali koncerte u regionu, ali ih nije bilo kod u Srbiji. Nakon mnogo godina iščekivanja, Beograd se našao na listi datuma za 2019.

“Greatest Hits Collection”, kompilacijsko izdanje grupe “U škripcu”

– Budite i vi budni uz “buku” koju nam donosi ovaj legendarni američki bend! Dođite na Bazene “11. april” 28. juna! – poručuju organizatori “Charm Music Serbia”.
Ulaznice su u prodaji putem Ticketsa.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde