Atelje 212: U pripremi predstava “Beli bubrezi” u režiji Isidore Goncić

0
149

U Ateljeu 212 počele su probe predstave “Beli bubreze”, koju režira Isidora Goncić. Mlada rediteljka završila je FDU u klasi Ivane Vujić, i od ranog detinjstva inficirana je pozorištem. Jer, njen otac je glumac Svetislav Bule Goncić, a majka Gordana je dramaturg.

Atelje 212: U pripremi predstava "Beli bubrezi" u režiji Isidore Goncić
Glumice Jovana Stojiljković, Katarina Marković i Dragana Đukić na čitajućoj probi nove predstave

“Beli bubrezi” (u originalu “Bijeli bubrezi”) su savremeni dramski tekst sve uspešnije hrvatske spisateljice Vedrane Klepice. Komad na duhovit, ironičan i satiričan način, veštim poetskim jezikom obrađuje temu položaja žena u patrijarhatu. Autorka promišlja distopijsku sliku patrijarhalno ustrojenog društva, društva koje je u budućnosti sve više oslabljeno i devastarino kapitalističkim mehanizmima trošenja sopstvenih materijalnih i duhovnih dimenzija.

Atelje 212: “Noževi u kokoškama” u režiji Katarine Žutić
Atelje 212: U pripremi predstava "Beli bubrezi" u režiji Isidore Goncić
Rediteljka Isidora Goncić

Autorka ovim komadom na neki način referiše na dramaturgiju drama apsurda koja je značajna u sagledavanju repertoar Pozorišta Atelje 212 u Beogradu.
Rediteljki Isidori Goncić ovo je drugi put da režira u ovom pozoritšu, nakon što je diplomirala sa Joneskovim komadom “Ćelava pevačica” na Sceni “Petar Kralj”.
U predstavi igraju: Jovana Stojiljković, Katarina Marković, Dragana Đukić, i Željko Maksimović.

Autorski tim predstave, uz rediteljku čine: dramaturg Dimitrije Kokanov; kostimografkinja Mina Miladinović; scenograf Milan Miladinović; koreograf Igor Koruga.

E. A, Foto: Marija Jevtić / Atelje 212

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde