Atelje 212: U pripremi komad “Lažljivice” u režiji Stefana Sablića

0
107

“Lažljivice” su urnebesna, topla i duhovita priča o samoći, o potrebi za prijateljem, o prolaznosti i velikim snovima na sporednim kolosecima.

Atelje 212: U pripremi komad "Lažljicice" u režiji Stefana Sablića
Prevodilac i v. d. direktora Ateljea 212 Novica Antić, glumica Gorica Popović, reditelj Stefan Sablić i glumica Jelisaveta Seka Sablić, Foto: Promo

U Pozorištu Ateljeu 212 počele su probe nove predstave. Reč je o komadu “Lažljivice” Nikolaja Koljade, u prevodu Novice Antića i režiji Stefana Sablića. Repertoarska politika Ateljea 212, zasnovana na praizvedbamam domaćih i stranih savremenih dramskih autora, nastavlja se postavkom ovog novog Koljadinog dela, objavljenog 2019.

Atelje 212: Počele probe komada Maje Pelević “Testirano na ljudima”

Nikolaj Koljada je predstavnik “gvozdenog veka” ruske književnosti. Jedan je u svetu od najizvođenijih savremenih dramskih pisaca. On je i glumac, reditelj, osnivač i upravnik Koljada teatra u Jekaterinburgu. Dobro je poznat ovdašnjoj publici po naslovima “Kokoška”; “Šuplji kamen”; “Murlin Murlo”; “Poloneza Oginjskog”; “Bajka o mrtvoj carevoj kćeri” (sve u prevodu Novice Antića). I u drami “Lažljivice” izvlači iz mraka i osvetljava likove sa ruba, epizodiste koji ni u sopstvenom životu ne igraju glavne uloge.

Atelje 212: U pripremi predstava “Beli bubrezi” u režiji Isidore Goncić
Atelje 212: U pripremi komad "Lažljicice" u režiji Stefana Sablića
Foto: Promo

Junakinje “Lažljivica” su dve starije žene, jedna drugoj neophodne. One se sreću u malom, neuglednom provincijskom muzeju nacionalne istorije i nepotrebnih relikvija. Svađaju se, sumnjaju, negiraju i sećanja i živote jedna drugoj, dovode u pitanje istinitost, i postojanja svake od njih. Sumnjajući u drugu, posumnjaju i u sebe. I, za kratko vreme obe gube krhke oslonce svojih tužno neprimetnih života.

Dve lažljivice, Serafimu Margaritovnu i Margaritu Serafimovnu, igraju Jelisaveta Seka Sablić i Gorica Popović.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde