Atelje 212: Priprema se komad “Režim ljubavi”

0
191

Početkom marta počele su probe, a premijera će biti krajem aprila na sceni “Petar Kralj” Ateljea 212.

Režim ljubavi A212 proba
Na probi, Foto: Promo

“Režim ljubavi” je novi komad Ateljea 212 autorke Tanje Šljivar. Reditelj predstave je Bojan Đorđev, a dramaturg Dimitrije Kokanov. U predstavi igraju: Sofija Juričan, Miloš Timotijević, Aleksandra Janković, Dejan Dedić i Jelena Ilić. Kostimografkinja je Maja Mirković, scenograf Siniša Ilić.

Dramaturg Dimitrije Kokanov dobitnik Mihizove nagrade

“Režim ljubavi” je komedija. A, kojom autorka teksta istražuje, analizira, komentariše i kritikuje različite aranžmane ljubavnog sparivanja u savremenom kulturnom kontekstu instant komunikacija na društvenim mrežama; onlajn dejting sajtovima i aplikacijama; te problema uspostavljanja komunikacije među partnerima, onima koji participiraju u određenom ljubavnom aranžmanu: monogamna veza; serijska monogamija; veza sa preljubama; trijade; celibat; brakovi… do suočavanja sa fenomenom poliamorije (aranžmana koji podrazumeva ljubavni – seksualni i emocionalni – odnos u kome učestvuje više subjekata u najrazličitijim vrstama sparivanja).

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ: Dobro krijem tajne – i od sebe
Režim ljubavi A212 proba
Na probi komada, Foto: Promo

“Režim ljubavi” je komad koji je Atelje 212 naručilo autorki Tanji Šljivar. I to, u sklopu repertoarske strategije razvoja i negovanja savremenog domaćeg i stranog dramskog teksta. Praizvedba komada, odnosno premijera predstave je zakazana za 28. april na sceni “Petar Kralj”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde