Atelje 212: Premijera predstave “Ovaj će biti drugačiji” 17. marta

0
107

“Ovaj će biti drugačiji” je pobednička drama petog Hartefaktovog regionalnog konkursa za najbolji angažovani celovečernji dramski tekst 2017. godine.

Atelje 212: Premijera predstave "Ovaj će biti drugačiji" 17. marta

Predstava “Ovaj će biti drugačiji” Staše Bajac u režiji Đurđe Tešić premijerno će biti izvedena 17. marta (20.30h) na sceni “Petar Kralj”. Reč je o još jednoj praizvedbi domaćeg savremenog dramskog teksta na repertoaru Ateljea 212.

23. Jugoslovenski pozorišni festival: Najbolja predstava “Zašto je poludeo gospodin R”
Atelje 212: Premijera predstave "Ovaj će biti drugačiji" 17. marta
Foto: Atelje 212 / Promo

– Postdramska bajka “Ovaj će biti drugačiji” suočava dnevne snove mladih žena sa istinom noćne more. U svetu spektakla, prihvaćenih modela potrošnje i poželjnog ponašanja, maštanje o idealnom muškarcu sudara se sa mačizmom, mizoginijom, vulgarnim seksom i nasiljem. Posledice su gubitak iluzija i nasilje koje mlada žena čini kao odgovor na nasilje koje trpi. Ironični, povremeno cinično duhoviti, pogled na snove koji imaju probleme… – navodi se u obrazloženju žirija konkursa.

Mirelu, Ivanu i Jovanu, tri junakinje ove drame, igraju Tamara Dragičević, Ana Mandić i Milica Janevski. Dramaturškinja je Jelena Mijović; kostimografkinja Maja Mirković; scenograf Siniša Ilić; kompozitor Vladimir Pejković; koreografkinja Maja Кalafatić; i organizatorka Jelena Tvrtković.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde