GLASAJTE: Arsenal Fest u konkurenciji za European Festival Awards

0
34

Jubilarni deseti Arsenal Fest biće održan od 25. do 27. juna 2020. godine u Kragujevcu.

Pripreme su već počele, ali do tada ovaj muzički festival ima jednu zanimljivu i značajnu “muzičku trku”. Arsenal Fest učestvuje u borbi za prestižnu European Festival Awards 2019 (Evropska festivalska nagrada) u kategoriji “Najboljeg malog festivala”

Arsenal Fest 2020: Desetka se sprema – nova proslava muzike
Arsenal Fest u konkurenciji za European Festival Awards

Javno glasanje za sve kategorije, uključujući i onu u kojoj je Arsenal (Najbolji mali festival do 10.000 posetilaca dnevno), već je počelo i traje do 30. novembra. Posle toga će nominacije biti objavljene 10. decembra. Glasiti se može preko: https://www.europeanfestivalawards.org/ odnosno https://de.surveymonkey.com/r/TVYCDSV

Konačno, dodela nagrada biće održana 15. januara 2020. godine u Groningenu u Holandiji na svečanosti koju organizatori najavljuju kao “najbolju do sada”, uz nastupe brojnih novih nada svetske pop i rok muzike.

Završen Arsenal Fest 09: Eksplozivni nastupi za kraj

Godišnje European Festival Awards dodeljuju se glasovima publike i stručnog panela najcenjenijim festivalima i njihovim organizatorima na Starom kontinentu. Nagradu su 2009. ustanovili Festival Awards Ltd, Yourope (Evropsko udruženje festivala) i Eurosonic Noorderslag.

Završen Arsenal Fest 09: Eksplozivni nastupi za kraj
Kurt Vile na ovogodišnjem Arsenalu, Foto: Arsenal Fest

U svojih 15 kategorija (Najbolji veliki festival; Najbolji festival srednje veličine; Najbolji novi festival; Festival sa najboljim izborom izvođača…) European Festival Awards odaje priznanja “festivalima, organizatorima i pojedincima koji pomeraju granice u domenu zdravlja i sigurnosti posetilaca, podizanja društvene svesti i progresivnog načina razmišljanja”.

Exit tim sa rekordnih osam nominacija dočekuje Evropske festivalske nagrade

Arsenal je od svog prvog izdanja 2011. izrastao u respektabilan i uticajan regionalni muzički festival, koji privlači ne samo posetioce iz Srbije i bivše Jugoslavije, već i ostatka Evrope i sveta, pažljivim odabirom i spojem zanimljivih i uticajnih svetskih i regionalnih imena.

Deseti Arsenal se sprema da bude kruna svih njegovih izdanja. Očekuje nas veći, bolji, jači, bogatiji i zanimljiviji festival neko ikada do sada, najavljuju organizatori. Ulaznice za 10. Arsenal Fest biće u prodaji od kraja novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde