Arsenal Fest 10: Na otvaranju “ElOrg”, “ČBS” i “KBO!”

0
30

Deseto izdanje Arsenal Festa biće održano uz neophodne mere zaštite zdravlja posetilaca u skladu sa preporukama i propisima nadležnih organa.

Arsenal Fest 10: Na otvaranju "ElOrg", "ČBS" i "KBO!"

Ovogodišnji Arsenal Fest biće otvoren u subotu, 4. jula u 21h. Nastupiće bendovi “Električni orgazam”, “Čovek bez sluha” i “KBO!” u prostoru “Zastavine bašte” u Kragujevcu. A, tu će svakog vikenda narednih mesec dana biti održavane svirke značajnih imena domaće i regionalne muzičke scene, uz tribine, projekcije filmova i drugi festivalski prateći program.

Arsenal fest 10 – u pripremi specijalno izdanje u trajanju od mesec dana

Arsenal Fest 10 prigodno kreće sa legendarnim “Električnim orgazmom”, koji slavi 40 godina karijere. Grupa se od novotalasnih početaka sa lakoćom menjala kroz psihodeliju, rok i brojne granične žanrove, uspevši da snimi niz značajnih i odvažnih albuma. I to istoimenog prvenca 1981, preko “Distorzije” (1986) do aktuelnog “Gde smo sad?” (2019). Uz brojne hitove (“Kako bubanj kaže”; “Ja sam težak kao konj”; “Debela devojka”; “Spojimo se sad”…) “Orgazam” je snimio i generacijske himne “Zlatni papagaj”, “Nebo”, “Krokodili dolaze” i “Seks, droga, nasilje i strah”.

https://www.youtube.com/watch?v=mw8PjOqOSqU

– Drago nam je da je baš u Kragujevcu prvi koncert i konačno početak naše turneje “40 godina Orgazma”. Zbog situacije sa korona virusom totalno su nam se pretumbali datumi koncerata. I, eto, igrom slučaja ispalo je da krećemo iz ovog grada u srcu Šumadije. Drago nam je zbog toga, jer smo Kragujevac uvek doživljavali kao rokerski grad, sa publikom koja se dobro razume u ono što mi radimo! – kaže frontmen Srđan Gojković Gile.

Srpske manifestacije od države zatražile podršku i jasan plan

Pank rok bend “Čovek bez sluha” nakon albuma “Događaj dana” (2011) nastavio je uzlaznu putanju svoje karijere. Imali su sve veća priznanja i prepoznavanja u regionu, kako žestokim koncertnim nastupima, tako i aktuelnim “Stanimo u gard” (2018). Ovaj album je iznedrio upečatljive pesme poput naslovne, “I posle svega” i “Sad je kraj”. Time je potvrdio reči frontmena Mikija Radojevića da “u rok muzici nema foliranja, ali i da umetnost nije stajaća voda, već reka koja mora da teče i talasa da ne bi presušila”.

“KBO!” je jedan je od muzičkih simbola Kragujevca. Status kultnog pank bend na prostoru bivše Jugoslavije i šire je izgradio kao zvučno prepoznatljiv trio sa dve gitare i bubnjem (bez basa) na albumima “Forever Punk” (1989); “Pozovi 93” (1990); “Za jedan korak” (1992); “Svetlo ludila” (1997); “(Ne)menjajte stanicu” (2001); i “Drugarska…stvar” (2002). Sastav je nedavno spotom “Vikend” najavio novi album.

Kultni bend “Električni orgazam” objavio album “Gde smo sad?”
https://www.youtube.com/watch?v=7Et2FqSFMM4

Ulaznica za prvo veče Arsenal Festa 4. jula, kada će nastupiti pomenuti izvođači, košta 500 dinara preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs; a u Kragujevcu u Domu omladine i “Da Gama Travelu”.
Prethodno najavljeni program festivala od 24. do 27. juna 2020. godine prebačen je za 23, 24, 25. i 26. jun 2021. godine. Nastupe su za 2021. godinu već potvrdili Yngwie Malmsteen, “Gogol Bordello”, “Dubioza kolektiv” i Džajkovski.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde