Arsenal Fest 10: “Gogol Bordello”, Yngwie Malmsteen i “Inner Circle”

0
21

Organizatori su objavili nova imena učesnika jubilarnog muzičkog festivala u Kragujevcu.

Arsenal Fest 10: "Gogol Bordello", Yngwie Malmsteen i "Inner Circle"

Džipsi pank-rok atrakcija “Gogol Bordello, legendarni gitarski heroj Yngwie Malmsteen i rege bend “Inner Circle” pridružili su se izvođačima desetog Arsenal Festa, koji će biti održan 24, 25, 26. i 27. juna u Kragujevcu.

Ovogodišnji Arsenal počinje 24. juna sa hedlajnerima festivala, alternativnim bendom “Placebo”. A, jednom od planetarno najpopularnijih pank rok bendova “Sum 41” na Main Stage-u 25. juna pridružiće se “Gogol Bordello”. Ova džipsi pank-rok grupa zahvaljujući visokoenergetskim živim nastupima odavno uživa glas “globalno najuzbudljivije koncertne atrakcije koja je došla iz Njujorka” (Billboard) i “svetski najbuntovničkijeg benda uživo” (Rolling Stone).

Arsenal Fest 10: “Placebo” i “Sum 41” stižu u Kragujevac

– Možda nikad nećete čuti “Gogol” na radiju i možda mi ne radimo bogat lajt šou, niti fensi turneje. Ali kad “Gogol” bude izašao na binu znaćete da nam se živo … za takve stvari. Džipsi pank vatromet stiže pravo iz srca! – poručuje multietnički bend harizmatičnog frontmena Eugene Hutza.

Arsenal Fest 10: "Gogol Bordello", Yngwie Malmsteen i "Inner Circle"

Na “Gogol Bordello” sjajno će se nadovezati iduće večeri 26. juna na Main-u balkan-ska-pank-rege “Dubioza kolektiv” i pionir balkan beata Kiril Džajkovski.
Arsenalov Main Stage završne večeri 27. juna biće pozornica premijernog susreta srpske publike i fanova sa svetski čuvenim Šveđaninom Yngwie Malmsteenom. Ovaj neprevaziđeni virtuozom je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprineo rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok.

Arsenal fest 10: U Kragujevac stižu “Dubioza”, Džajkovski i “Still Corners”

– Kao dečaka muzika ga nije zanimala. Ali sve se to promenilo 18. septembra 1970. godine kada je odgledao specijalni prilog na televiziji o pokojnom Džimiju Hendriksu. Sedmogodišni Yngwie je sa oduševljenjem gledao kako Hendriks poliva publiku bujicom fidbeka, i doslovno spaljuje gitaru. Na dan kad je Hendriks umro, rodio se Yngwie svirač – kaže se u muzičarevoj biografiji.

Arsenal Fest 10: "Gogol Bordello", Yngwie Malmsteen i "Inner Circle"

Yngwie je eksplodirao na svetsku scenu još kao dvadesetogodišnjak zahvaljujući zapanjujućoj, munjevotoj tehnici sviranja gitare, počev od albuma “Rising Force” (1984). Jedan od vrhunaca njegove karijere bio je u potpunosti klasičarski pristup solo električnoj gitari i orkestru na albumu “Concerto Suite” (2002).

Arsenal Fest 2020: Desetka se sprema – nova proslava muzike

Nakon alt pop dua “Still Corners” 26. juna, na Arsenalov Garden Stage 27. juna dolazi “Inner Circle”. Ovaj rege bend sa Jamajke je od početnih uspeha sedamdesetih sa singlovima “Mary, Mary” i “Music Machine”, kasnije stigao do globalnih hitova “Bad Boys”, “Sweat (A La La La La Long)” i “Games People Play”.

– Bili smo svuda po svetu, Brazil, Indija, Bejrut, Singapur, Šri Lanka, Azija, Indija…. Za neke je turneja Severna Amerika, Evropa i Japan, ali ne za nas. Ako je na geografskoj karti, stižemo! – kaže gitarista Roger Lewis. Njegov brat basista Ian Lewis dodaje: Putujući po svetu, zaista naučiš da su svi ljudi u osnovi isti.

Završen Arsenal Fest 09: Eksplozivni nastupi za kraj

Uskoro će biti saopštena i ostala brojna imena izvođača na Main, Garden i Explosive DJ Stage-u Arsenala 10.

Komplet ulaznica za sve četiri večeri festivala je 3.500 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. (U duhu jubilarnog, slavljeničkog Arsenala prethodno kupljeni kompleti za tri večeri važiće za sve četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna, i nije ih potrebno menjati). Ulaznica samo za 24. jun je 2.000 dinara; za 25. jun 1.500 dinara; za 26. jun 1.200 dinara; a za završno veče 27. jun 1.500 dinara. U Kragujevcu prodaja ulaznica ide preko Doma omladine, De Gama Travela i Music Storea.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde