Arsenal Fest 09: Little Steven, Springstinov gitarista stiže u Kragujevac

0
64

Arsenal Fest 09 održaće se ove godine u Kragujevcu od 19. do 22. juna.

Arsenal Fest 09: Steven Van Zandt, Springstinov gitarista stiže u Kragujevac

Legendarni američki gitarista i pevač, glumac i multimedijalna ličnost, Steven Van Zandt poznatiji kao Little Steven sa svojim bendom “The Disciples of Soul” dolazi u Srbiju. Sviraće prvi put u našoj zemlji 20. juna na glavnoj bini Arsenal Festa 09. Muzičar je poznat i po ulozi Silvija Dantea u hit seriji “Sopranovi”. A, već decenijama je “desna ruka” američke rok zvezde Brusa Springstina (Bruce Springsteen).

Arsenal Fest 09: Američki “Testament” prvo ime kragujevačkog festivala 2019.

Kao svestrani i harizmatični zaljubljenik u muziku koristi svaku pauzu u radu Springstinovog pratećeg “E Street Banda”, da širi dobre vibracije, kroz svoju radio emisiju, mnogobrojna predavanja i, posebno, svirke sa svojim “The Disciples Of Soul”. Vratio se svojim rhythm and blues korenima sa “Soulfire”. To je njegov prvi autorski album u poslednjih petnaestak godina. Ovo izdanje je uticajni časopis “Rolling Stone” proglasio jednim od najboljih u 2017.

Moć živog nastupa Little Stevena najbolje dokumentuje nedavno objavljeni “Soulfire LIVE!”. To je trostruko CD boks set izdanje, koje se pojavilo i na sedam vinila i dva Blu-Ray diska. Snimljeno je tokom “Soulfire Tour”, njegove prve samostalne turneje u poslednje dve decenije. Na tom izdanju zabeležena su i gostovanja imena kakva su Pola Makartnija, Ričija Sambore i, naravno, Brusa Springstina.

AFF: Arsenal Fest dobija svoj filmski festival

U svirci koju pripremaju u Kragujevcu Little Steven i “The Disciples Of Soul” mogu se prepoznati i uživati i oni koji ne poznaju njihovu muziku. Jer, njihov nastup donosi radost, zarazan je i proslavlja život. A, doživljaj rokenrola odsviranog uživo podiže na jedan potpuno novi nivo. Kako je izvestio londonski “Express”: “Veličanstveno rokenrol veče bez premca… Ako u muzici možemo pronaći zajedništvo, razmeniti muzičke ukuse i uživati u njima, onda Little Steven svojim nastupom daje još jednu radosnu mogućnost povezivanja”.

– Za 20. juni ne postoji bolji program nego Little Stevenovo vođenje kroz istoriju svih formi američke tradicionalne muzike XX veka. To je praznik za koji se svečano spremam radoznalih ušiju! – kaže uticajni rok publicista Petar Peca Popović.

Arsenal Fest 09: Kultni američki indi-rok muzičar Kurt Vajl prvi put u Srbiji

– Koncertno izdanje Little Stevena i njegove ekipe po energiji ne zaostaje za matičnim bendom, a nosi i veselje uživanja u muzičkoj istoriji svojstveno “Blues Brothersima” i sličnim čuvarima zvučne tradicije. Publiku festivala Arsenal sigurno očekuje nesvakidašnje dobra zabava – rekao je muzičar i rok publicista Dejan Cukić.

Posebnost gostovanja u Kragujevcu Little Stevena biće i predavanje koje će održati u okviru Arsenal Festa o istoriji rokenrola i pop muzike. Kao osnivač fondacije “The Rock and Roll Forever”, Van Zandt na svakoj stanici svoje turneje drži besplatne radionice “TeachRock Professional Development Workshops”. Način prijavljivanja za 50 polaznika radionice biće naknadno saopšteno.

Arsenal Fest 09: “Hladno pivo” 21. juna, a dan ranije solo nastup Mileta Kekina

– Muzika će zauvek biti za čovečanstvo najdelotvorniji i najtrajniji izvor nadahnuća i motivacije, a znamo da se muzika pokazala kao najpogodnije zajedničko tlo za uspostavljanje veze između učitelja i učenika, upravo tamo gde obrazovanje i počinje – objašnjava Van Zandt.

Od izvođača Arsenala 09 za sada su najavljeni 19. juna metalci “Testament”; 20. juna kantautor Mile Kekin; 21. juna pank rokeri “Hladno pivo”; 22. juna indi rok muzičar Kurt Vile i “The Violators”; legendarni “Partibrejkers”; reper Vojko V; i alternativni “Vizelj”. Komplet ulaznica za sve četiri večeri Arsenala koštaju 2.300 dinara. Za pojedinačno veče cena karte je 1.000 dinara preko Ticketsa.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde