Arsenal Fest 09: Dejan Cukić i “Spori ritam bend” u “Zastavinoj bašti” 20. juna

0
100

U Kragujevcu će se održati Arsenal Fest 09 od 19. do 22. juna.

Arsenal Fest 09: Dejan Cukić i "Spori ritam bend" u "Zastavinoj bašti" 20. juna

Među ovogodišnjim učesnicima festivala su i Dejan Cukić i “Spori ritam bend”. Oni će nastupiti 20. juna na Gardenu Stage-u Arsenala, koja se nalazi u drvećem natkrivenoj “Zastavinoj bašti”.

DEJAN CUKIĆ: Umalo sam izgubio vid

– “Spori ritam” i ja upravo smo završili snimanje albuma sa 10 novih pesama čije objavljivanje očekujemo u septembru. Nastup na festivalu Arsenal mnogo nam znači, ne samo zbog mojih emotivnih veza sa Kragujevcem, već i zato što obeležava naš povratak na rok scenu više u formi benda. Obećavamo nekoliko novih stvari, ali i obilje starih pesama uz koje ćemo se zabavljati zajedno sa publikom! – najavljuje Cukić.

Arsenal Fest 09: Dr Nele Karajlić priprema visokoenergetski “best of”
Arsenal Fest 09: Dejan Cukić i "Spori ritam bend" u "Zastavinoj bašti" 20. juna
Cukić sa članovima svog benda”, Foto: Facebook / Dejan Cukić

Nekadašnji član “Bulevara” i “Instruktora” otisnuo se u samostalnu karijeru tokom koje je zabeležio brojne hitove kao što su “Ja bih da pevam”; “Stranac u Beogradu”; “Nebo jedino zna”; “Letnje kiše”; “Julija”… Nekadašnji novinar časopisa “Zdravo”, “Rock” i “Politikin zabavnik”, Cukić je kao vrsni poznavalac rokenrola objavio knjige “Muzika je najbolja” (biografija Frenka Zape); “The Rolling Stones – Uputstvo za upotrebu”; i “45 obrtaja – priče o pesmama”; a radio je i prevode autobiografija Erika Kleptona; Kita Ričardsa; Bilija Ajdola; i Brusa Springstina; kao i biografija Dejvida Bouvija; Mika Džegera; sastava “Led Zeppelin”; “Depeche Mode”; “The Beatles”; i “Pink Floyd”.

Arsenal Fest 09: Rege žurka uz “Eyesburn” 21. juna

Komplet ulaznica za sva četiri festivalska dana košta 2.300 dinara, dok je 1.000 za pojedinačan dan, preko Ticket Visiona. Prodaja u Kragujevcu u Domu omladine Kragujevca; biletarnici Dečijeg pozorišta; i u “Da Gama travel-u” (Višnjićeva 3).

Arsenal Fest 09: Darko Rundek i “Ekipa” 20. juna u “Kneževom arsenalu”

Arsenal Fest se tradicionalno održava krajem juna u Kragujevcu. Osim pomenutog Garden stage-a, tu je i Main, koji se nalazi u “Kneževom arsenalu”, fantastičnom prostoru na otvorenom unutar nekadašnje fabrike municije iz XIX veka, dok je Explosive DJ Stage smešten u “Čaurnicu”, rustičnu zgradu u kojoj je snimana pre neku godinu TV serija “Titanik”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde