Arsenal 08: Nulti dan – besplatan koncert “Galije” i “Osvajača”

0
122

Arsenal Fest će se održati ove godine 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu. A, nastupiće brojni poznati izvođači – “Editors”, “The Kills”, “Texas”, “Morcheeba”, “Enter Shikari”…

Legendarne rok grupe “Galija” i “Osvajači” održaće 20. juna besplatan koncert u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, uz podršku Grada Kragujevca i Arsenal Festa. Koncert će se organizovati povodom dva veka od proglašenja Kragujevca za prestonicu Srbije (1818-1841), i kao uvod u Arsenal Fest. Inače, svojevrsni “nulti” dana Arsenala ima još izvođača. Najpre će od 21h nastupiti “Viktora Havay and Faktuya”, koji izvode očaravajuće pesme i plesove Čango-Mađara iz regije Moldove u Rumuniji. Nastup je omogućila podrška “Collegium Hungaricum”.

Arsenal 08: Dolaze i „Enter Shikari“, „Disciplina“, „Plavci“, „Yu grupa“…

Na Arsenalovoj Main bini u Kneževom arsenalu u sredu od 21,45h nastupa “Galija”. Jedna od najistaknutijih grupa domaćeg rokenrola, iza sebe ima 40 godina dugu fascinantnu diskografsku karijeru, prepunu hitova. Među njima su istinski klasici – “Gospi”, “Decimen”, “Burna pijana noć”, “Još uvek sanjam”, “Skadarska”, “Trube”, “Da me nisi”… “Galija” je nedavno objavila album “U raju iznad oblaka”.

Hard rok “Osvajači” istaknuto mesto na domaćoj sceni zauzeli su albumima “Krv i led” (1990), “Sam” (1995), “Vrelina” (2000)… zaključno sa aktuelnim “Sad je na mene red” (2015), odnosno nezaboravnim hitovima “Možda nebo zna”, “S kim čekaš dan”, “Maska”, “Samo ti”, “Minut ćutanja”… Status prvorazredne koncertne atrakcije ponovo će pokazati od 23,30h.

Arsenal Fest 08: „Viva Vox“ i „Bad Copy“ kompletirali spisak izvođača

Kao uvod u Arsenal Fest poslužiće i 18. juna (20h) besplatni nastupi benda “Kvazartet” na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije; i 19. juna (20h) u Velikom parku Orkestra gitara “Rok cirkus” dirigenta Saše Kostića. Grafički dizajner Goran Dimić predstaviće se 20. juna (19h) izložbom “12 plakata 12 bendova” u Domu omladine Kragujevca.

– Gradski lik je umislio da je ići na Arsenal Fest jedno, a vraćati se s istog nešto drugo, pa je smislio da između te dve tačke postavi banderu. E, ta bandera je izložba bezobraznog naslova: Koje bi bendove Goran Dimić voleo da gleda na Arsenal Festu. Izložba “12 plakata 12 izabranh bendova” koji još nisu svirali na Arsenalu, ali… E, o tome se radi – kaže Dimić.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde