Arsenal 08: U Kragujevac dolaze “Morchebba” i “The Kills”

0
82

arsenal 08Prve večeri Arsenal Festa 08 na Main Stageu će se ranije najavljenim “Editorsima” i “Dub Inc”, pridružiti harizmatična američka pevačica Alison Mosshart i britanski gitarista Jamie Hince, koji su pod imenom “The Kills” objavili pet albuma.

Trip hop pioniri “Morcheeba” i indie rockeri “The Kills” dolaze na Arsenal Fest 08, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu. “Morcheeba”, koji čine pevačica Skye Edwards i gitarista Ross Godfrey, biće 23. juna hedlajner Arsenalovog Main Stagea. Publici će izvesti svoje brojne klasike, ali i numere sa albuma “Blaze Away”, koji bi trebalo da se pojavi 1. juna 2018. “Morcheeba” je od osnivanja 1995. godine prodala preko 10 miliona primeraka svojih devet albuma. Poznati su po globalnim hitovima – “Otherwise”; “Enjoy the Ride”; “Blindfold”; “Blood Like Lemonade”; “Over And Over”; “Rome Wasn’t Built In a Day”…

Najavljen Arsenal Fest 08 – „Kragujevac: The Capital of Music“

– Već smo 20 godina u poslu, a nikad nam nije trebalo ovoliko vremena da turnejom obiđemo svet. Još nalazimo fanove u mestima gde nismo svirali pre. Neki su čekali dugo da nas vide, a neki tek otkrivaju našu muziku. Zapanjujuće! – kaže Edwards.

morcheeba arsenal 08Harizmatična američka pevačica Alison Mosshart i britanski gitarista Jamie Hince, poznati pod imenom “The Kills”, prvi put dolaze u Srbiju. Oni će nastupiti 21. juna na Arsenalovom Main Stageu. “The Kills” su snimili do sada pet albuma, zaključno sa sjajnim “Ash & Ice” (2016). Pročuli su se hitovima kao što su “Doing It To Death”; “Tape Song”; “URA Fever”; i “Cheap And Cheerfull”; a nedavno su objavili singl “List of Demands”, čiji je autor američki reper Sol Vilijams.

Arsenal Fest 08: „Letu štuke“ 23. juna u Kragujevcu

– Želim da sviramo svugde gde nismo do sada… Turneje me zbližavaju sa ljudima i zbog toga imam prijatelje širom sveta. Osećam se kao beskućnik, ali to nije loša stvar. Moj dom je svuda gde se smestim – kaže Alison.

the kills arsenal 08Komplet ulaznica za tri večeri Arsenal Festa 08 košta 2.000 dinara još samo danas! Od 15. marta komplet je 2.500 dinara, a biće puštene i pojedinačne ulaznice koje će za svako veče posebno koštati 1.500 dinara. Prodaja ide preko mreže Eventim, u Domu omladine Kragujevca i na blagajni Pozorišta za decu u Kragujevcu.

Arsenal 08: Stižu „Texas“, „Kultur Shock“ i Marky Ramone

Pored benda “The Kills”, 21. juna na Main Stageu nastupaju i alternativni “Editors” i rege atrakcija “Dub Inc”. Na obližnjem Garden Stageu zasviraće provokativni riječki “Let 3” i nekadašnji bubnjar legendarnih “Ramonesa” Marky Ramone. Za sada su za 22. jun na Mainu najavljeni škotski hitmejkeri “Texas” i Balkan džipsi pank metal “Kultur Shock”. A, 23. juna pored “Morcheebe” na Mainu su i sarajevske “Letu štuke” na Gardenu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde