ARLEMM 2018: U Arilje stižu Vasil, Bisera, Divna, “YU grupa” “Neverne bebe”…

0
605

Deveti ARLEMM biće održan od 14. do 29. jula, a program će obuhvatiti koncerte, radionice, letnju školu, izložbe.

ARLEMM 2018: U Arilje stižu Vasil, Bisera, Divna, "YU grupa" "Neverne bebe"...Ariljska letnja muzička manifestacija – ARLEMM, i ove godine ima zanimljiv program. Održaće se tradicionalna Letnja škola, namenjena kako najmlađim polaznicima bez muzičkog obrazovanja tako i učenicima muzičkih škola i studentima muzičkih akademija. Pored dnevnog muzičkog programa, deci su obezbeđeni i drugi kreativni sadržaji: umetničke i psihološke radionice; predstave; izložbe; izleti; sportske aktivnosti; volonterske akcije… A u Arilje ovog leta stižu i poznati izvođači Vasil Hadžimanov, Bisera Veletanlić, Divna Ljubojević, “YU grupa”, “Neverne bebe”, Marko Louis, “Divanhana”… Takođe, predstaviće se i Orkestar Škole za muzičke talente iz Ćuprije sa solistom na violončelu Draganom Đorđevićem, Hor sv. Stefan Dečanski sa dirigentom Tamarom Petijević… biće i veče sa akademikom Matijom Bećkovićem, pa duhovno veče koje će voditi sveštenik Vukašin Milićević i glumac Nebojša Cile Ilić… a, plesaće se i razni plesovi.

ARLEMM 2017 u Arilju otvoren Mocartovom simfonijom
ARLEMM 2018: U Arilje stižu Vasil, Bisera, Divna, "YU grupa" "Neverne bebe"...
Foto: ARLEMM

Svečano otvaranje ARLEMM-a 2018 biće u subotu 14. jula na Gradski trg Arilje. Na Gala koncert učestvovaće kamerni orkestar Škole za muzičke talente Ćuprija sa solistom Draganom Đorđevićem (violončelo) i gostima iznenađenja. Sledi otvaranje izložbe fotografija “ARLEMM umetnički karavan” autor Dragana Selaković. Onda će uslediti koncert Marka Louisa sa bendom.

Vasil Hadžimanov na listi najboljih svetskih džezera
ARLEMM 2018: U Arilje stižu Vasil, Bisera, Divna, "YU grupa" "Neverne bebe"...
Vasil Hadžimanov, FOTO: ARLEMM

Narednih dana na različitim lokacijama biće razni sadržaji. Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov trio će u nedelju 15. jula imati koncert u Amfiteatru kod Crkve Sv. Ahilija.
– Već sam bio u Arilju s Miškom Plavim, a ovog puta ću nastupiti sa Biserom Veletanlić. Festival je veoma lep, inicijativa mi se dopada, a organizatori su vrlo pažljivi i profesionalni. Ove godine će biti omogućen prenos dešavanja sa ARLEMM-a 2018, uživo putem Telenor mreže. Svi koji požele, gde god da se nalaze, moći će da uživaju u koncertima i ostalim sadržajima ove manifestacije. Radujem se tom gostovanju! – rekao je za Story Vasil.

Marko Louis objavio singl „Euridika“

Divna Ljubojević i Hor “Melodi” održaće koncert duhovne muzike u porti Crkve sv. Ahilij u subotu 21. jula, dok će na ostrvu Uski Vir, u okviru ARLEMM art festival, u petak 27. jula, koncert imati “YU grupa”. Narednog dana na ostrvu pred publikom će nastupiti “Divanhana” i “Neverne bebe”.

U nedelju 29. jula biće svečano zatvaranje ARLEMM-a 2018, uz koncert duhovne muzike u porti Crkve sv. Ahilija, koji će održati Hor sv. Stefan Dečanski
Ulaz na sva dešavanja u okviru manifestacije je besplatan.

ARLEMM Plesne radionice
Na ARLEMM-u biće i plesnih radionica, Foto: ARLEMM

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde