Ara Malikian – Paganini u odelu Džimija Hendriksa dolazi u Beograd

0
9

Violinista libansko-jermenskog porekla, u okviru svoje svetske turneje, nastupiće u Beogradu.

Ara Malikian - Paganini u odelu Džimija Hendriksa dolazi u Beograd
Ara Malikian, Foto: Anton Corbijn

Muzičar Ara Malikian održaće konecert u Sava centru 14. marta 2020. godine. Turneja pod nazivom “Royal garage”, na kojoj predstavlja istoimeni album, obuhvata najvažnije svetske prestonice u kojima Ara nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama i pozorištima – London; Pariz; Njujork; Moskva; Rim; Buenos Ajres; Santjago; Lima; Meksiko Siti; Peking; Hong Kong; Madrid; Berlin; Beograd…

Superzvezda na violončelu Luka Šulić 6. februara u Sava centru

Ara Malikian je svetski priznat umetnik, najveća zvezda među violinistima danas. Često ga predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima. Klasično obrazovan muzičar je tokom godina spojio muziku različitih kultura. A, koja uključuje i španski flamenko, argentinski tango, kao i cigansku muziku. Njegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture. Na koncertima često izvodi obrade rok pesama i filmskih hitova.

Malikian je rođen 1968, živi u Madridu, snimio je preko 40 albuma i producirao veliki broj predstava. Zbog svoje muzikalnosti i virtuoznosti još kao mladi violinista, nagrađen je Nagradom “Niccolo Paganini”. Za sebe kaže da želi da bude Paganini u odelu Džimija Hendriksa.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde