Ara Malikian – Paganini u odelu Džimija Hendriksa dolazi u Beograd

0
80

Violinista libansko-jermenskog porekla, u okviru svoje svetske turneje, nastupiće u Beogradu.

Ara Malikian - Paganini u odelu Džimija Hendriksa dolazi u Beograd
Ara Malikian, Foto: Anton Corbijn

Muzičar Ara Malikian održaće konecert u Sava centru 14. marta 2020. godine. Na turneji pod nazivom “Royal garage” predstavlja istoimeni album. Koncerte na ovoj turneji održaće u najvažnijim svetskim prestonica, u kojima Ara nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama i pozorištima – London; Pariz; Njujork; Moskva; Rim; Buenos Ajres; Santjago; Lima; Meksiko Siti; Peking; Hong Kong; Madrid; Berlin; Beograd…

Superzvezda na violončelu Luka Šulić 6. februara u Sava centru

Ara Malikian je svetski priznat umetnik, najveća zvezda među violinistima danas. Često ga predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima. Klasično obrazovan muzičar je tokom godina spojio muziku različitih kultura. A, koja uključuje i španski flamenko, argentinski tango, kao i cigansku muziku. Njegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture. Na koncertima često izvodi obrade rok pesama i filmskih hitova.

Kad Nemanja Radulović oplete “Pašona kolo” u “Rojal Albert Holu”

Malikian je rođen 1968. godine u Bejrutu, a već dugo živi u Madridu. Prvi koncert održao je sa 12 godina. Kada je imao 14 godina pozvan je da studira u Hamburgu (Hochschule für Musik und Theater Hannover), pa je sa 15 bio najmlađi učenik koji je primljen u ovu školu. Kasnije je nastavio studije u Londonu (Guildhall School of Music & Drama in London).

Snimio je preko 40 albuma i producirao veliki broj predstava. Bio je i gost u filmu “Iza flamenka” Karlosa Suare. Zbog svoje muzikalnosti i virtuoznosti još kao mladi violinista dobio je Nagradu “Niccolo Paganini”. Tokom karijere svoju kolekciju priznanja obogatio je još mnogim nagradama. Za sebe kaže da želi da bude Paganini u odelu Džimija Hendriksa.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde