Apgrade: Islandski projekt “Kiasmos” prvi put u Beogradu

0
70

Apgrade najavljuje muzički događaj kojim, uz nastup Chris Liebing 28. decembara u okviru CDE, zatvara izuzetnu sezonu 2019.

Apgrade: Islandski projekt "Kiasmos" prvi put u Beogradu
“Kiasmos” će nastupiti pred beogradskom publikom

U pitanju je gostovanje islandskog projekta “Kiasmos”, već nekoliko godina jedno od najinovativnijih novih imena na elektronskoj sceni. “Kiasmos” će 14. decembra nastupiti na događaju u Hangaru Luke Beograd. Domaću DJ podršku pružiće Bokee i Coeus. Ulaznice su već u prodaji po prvoj ceni od 800 dinara na blagajnama i onlajn servisima Gigstix.com i Tickets.rs.

Duet “Kiasmos” čine Olafur Arnalds, kompozitor ovenčan BAFTA nagradom, i DJ Janus Rasmussen. Njihov zajednički muzički izraz predstavlja spoj akustičnih instrumenata (koncertni klavir, bubnjevi…) i gudački kvartet sa jedne strane, i elektronskih paterna, glitch uzoraka i hipno ritmova kreiranih na vintage sintisajzerima, ritam mašinama i tape delay uređajima.

2. No Sleep Festival: Rasprodati prostori uz rekordan broj stranih gostiju
Apgrade: Islandski projekt "Kiasmos" prvi put u Beogradu
Sjajna zabava na Apgrade

Poznati su kao omiljeni izvođači većeg dela moderne scene, u rasponu od “Bonobo” do “Tale Of Us”, koji su i remiksovali njihove originalne radove. Njihov zaštitni znak je melodijska osećajnost spojena sa klupskim ritmovima. Nešto što je pokrenulo čitav talas sličnih ili srodnih projekata na sceni. To im je obezbedilo vrlo šaroliku publiku, od fanova minimal tehna do zahtevnijih koji dolaze iz voda nove eksperimentalne muzike.

“Kiasmos” su danas ne samo predvodnici novog trenda, već i headlineri prestižnih muzičkih događaja širom planete, od Sonara do Reworks.

Poginuo srpski reper Dalibor Andonov Gru
Apgrade: Islandski projekt "Kiasmos" prvi put u Beogradu

Zanimljivo je i da će u svega mesec dana beogradska publika moći da vidi Olafura Arnaldsa dva puta. Prvo na koncertu u Sava centru 20. novembra sa svojim samostalnim repertoarom, a zatim u DJ izdanju u projektu “Kiasmos”, 14. decembra u Hangaru Luke Beograd.

U prethodnim sezonama Apgrade je ugostio imena globalne elektronske scene kao što su “Tale of Us”; Laurent Garnier; Maceo Plex; Sven Väth; Richie Hawtin; Nicolas Jaar; Dixon; Amelie Lens; Moodymann; Miss Kittin; Helena Hauff; “Modeselektor”; Ben Klock; Marcel Dettmann; Chris Liebing; Loco Dice; Recondite; Vaal; DJ Tennis; Guy Gerber i mnogi drugi.

PR / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde